Hus a kačka pečená

Hus a kačka pečená
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 180 minút
Porcie: 1

Svätomartinská hus je známy symbol! Aj keď ju nepečieme len na svätého Martina, tento sviatok je často príležitosťou, kedy si ľudia vychutnávajú šťavnatú husu…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 husa (alebo kačka)
soľ
celý rasca
voda (podľa potreby)

Postup varenia podľa receptu

Hus je najlepšie spracovávať, keď je približne z 85 % rozmrazená. Pred ďalším použitím je dobré ju zbaviť prípadných zvyšných pierok.

Hus rozrežeme.

Následne starostlivo osolíme zo všetkých strán a soľ vmasírujeme do mäsa, potom tiež pridáme dostatok kmínu.

Hus vložíme do pekáča a zalejeme ju troškou vody.

Pečieme pod pokrievkou pri teplote 190-200 °C. Pri potrebe opatrne pridávame tekutiny a obraciame kúsky mäsa, alebo naopak odoberáme výpek.

Až mäso zmäkne, otočíme kúsky tak, aby kožička bola hore, a necháme ich odkryté, kým sa neupečú.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hus a kačka pečená

Husa a kačica pečená sú tradičným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa často pripravuje počas sviatkov a slávnostných príležitostí. Husa, vďaka svojmu tučnému mäsu, sa vyznačuje bohatou chuťou a aromatickosťou, zatiaľ čo kačica je známa svojou šťavnatosťou. Obidve mäso sa zvyčajne pečú s jablkami a bylinkami, čo dodáva jedlu výnimočnú vôňu. Podávajú sa s knedľami a kapustou, čím vytvárajú dokonalú kombináciu chutí. Tento pokrm si zaslúži miesto na stole každého milovníka tradičnej slovenskej gastronómie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, slané, česká, ľahký, slovenská, pečenie, jesenné, zimné recepty, husacie mäso, svätomartinské, kačacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hus a kačka pečená.

Pridať komentár