Morčacie mleté mäso so zeleninou a kuskusom

Kuskus prenesieme do misy, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne premiešame vidličkou. Trochu osolíme a zalejeme vriacou vodou. Opäť premiešame vidličkou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g morčacieho mletého mäsa
200 g šampiňónov
1 červená paprika
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 lyžičky kari korenia
1 hrnček kuskusu
soľ
mletý farebný korenie
olivový olej
parmezán
Postup varenia podľa receptu
Kuskus vložíme do misky, pokvapkáme lyžicou olivového oleja a premiešame vidličkou. Jemne osolíme a zalejeme hrnčekom vriacej vody. Znovu premiešame vidličkou, zakryjeme a necháme asi 10 minút odstáť, aby nabobtnal.
Na malom množstve olivového oleja osmažíme nakrájanú cibuľu dozlata, potom prídame morčacie mäso. Opečieme, osolíme, okoreníme a vmiešame prúžky červenej papriky a plátky cesnaku.
Za chvíľu pridáme štvrtky umytých šampiňónov a kari. Prilejeme malé množstvo vody a niekoľko minút povaríme, aby sa časť tekutiny vyvarila a zelenina zostala krehká.
Zmíchame to s hotovým kuskusom a pre lepšiu chuť posypeme na tanieri parmezánom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacie mleté mäso so zeleninou a kuskusom
Morčacie mleté meso so zeleninou a kuskusom je zdravé a chutné jedlo, ktoré poteší každého milovníka dobrej kuchyne. Mleté morčacie meso je ľahké a plné bielkovín, zatiaľ čo čerstvá zelenina dodáva pokrmu vitalitu a farbu. Kuskus, rýchlo a jednoducho pripraviteľný, výborne dopĺňa celý pokrm a vytvára skvelú textúru. Toto jedlo je ideálnou voľbou na rýchly obed či večeru, ktoré nepostrádajú výživovú hodnotu a chute, ktoré potešia vaše zmysly.