Kuracie krokety s červenou omáčkou

Kuracie krokety s červenou omáčkou
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 2

Nasekáme kuracie mäso do misy, osolíme ho, okoreníme, pridáme cesnak a škrob, všetko dobre premiešame a postupne vmiešame vodu. Misu zakryjeme a necháme chvíľu odpočívať.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g kuracieho mäsa (nameleme)
soľ
korenie
1 čajová lyžička škrobu
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička údenej papriky
2 polievkové lyžice vody
strúhanka z rožkov na obalenie
olej na vyprážanie
Omáčka
1 polievková lyžica olivového oleja
1 menšia cibuľa
1 mrkva
2 kolieska zázvoru
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice ajvaru (paprikového pretlaku)
2-3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
soľ podľa chuti
štipka korenia
1 čajová lyžička cukru (podľa chuti)
kurací vývar na podliatie

Postup varenia podľa receptu

Nasekáme kuracie mäso do misy, osolíme ho, pridáme korenie, cesnak a škrob. Všetko dôkladne premiešame a pridáme vodu. Misku zakryjeme a necháme niekoľko minút vychladnúť.

Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a kolieska mrkvy. Potom primiešame paradajkový pretlak a ajvar, všetko premiešame a zalejeme troškou vývaru alebo vody. Nakoniec podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme cukor na zvýraznenie chuti.

Zahrejeme na var, potom znížime teplotu a necháme jemne bublať. Z mletého mäsa formujeme 10 guľôčok, obalíme ich v strúhanke a osmažíme na oleji do zlatista. Servírujeme s ryžou alebo cestovinami a zalijeme omáčkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie krokety s červenou omáčkou

Kura krokety s červenou omáčkou sú lahodným pokrmom, ktorý si zamilujete. Zlatavé, chrumkavé krokety, plnené jemným kuracím mäsom, sú ideálnym predjedlom alebo hlavným jedlom. Červená omáčka, spravidla z rajčín a byliniek, dodáva pokrmu sviežosť a bohatú chuť. Tento pokrm je skvelý ako na rodinné večere, tak na slávnostné príležitosti. Každé sústo sa rozplynie na jazyku a poteší vaše chuťové poháriky. Nepremeškajte šancu vychutnať si túto skvelú kombináciu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, hydinové mäso, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, pikantné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie krokety s červenou omáčkou.

Pridať komentár