Kuracie krokety s červenou omáčkou

Nasekáme kuracie mäso do misy, osolíme ho, okoreníme, pridáme cesnak a škrob, všetko dobre premiešame a postupne vmiešame vodu. Misu zakryjeme a necháme chvíľu odpočívať.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g kuracieho mäsa (nameleme)
soľ
korenie
1 čajová lyžička škrobu
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička údenej papriky
2 polievkové lyžice vody
strúhanka z rožkov na obalenie
olej na vyprážanie
Omáčka
1 polievková lyžica olivového oleja
1 menšia cibuľa
1 mrkva
2 kolieska zázvoru
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice ajvaru (paprikového pretlaku)
2-3 polievkové lyžice rajčinového pretlaku
soľ podľa chuti
štipka korenia
1 čajová lyžička cukru (podľa chuti)
kurací vývar na podliatie
Postup varenia podľa receptu
Nasekáme kuracie mäso do misy, osolíme ho, pridáme korenie, cesnak a škrob. Všetko dôkladne premiešame a pridáme vodu. Misku zakryjeme a necháme niekoľko minút vychladnúť.
Na olivovom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a kolieska mrkvy. Potom primiešame paradajkový pretlak a ajvar, všetko premiešame a zalejeme troškou vývaru alebo vody. Nakoniec podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme cukor na zvýraznenie chuti.
Zahrejeme na var, potom znížime teplotu a necháme jemne bublať. Z mletého mäsa formujeme 10 guľôčok, obalíme ich v strúhanke a osmažíme na oleji do zlatista. Servírujeme s ryžou alebo cestovinami a zalijeme omáčkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie krokety s červenou omáčkou
Kura krokety s červenou omáčkou sú lahodným pokrmom, ktorý si zamilujete. Zlatavé, chrumkavé krokety, plnené jemným kuracím mäsom, sú ideálnym predjedlom alebo hlavným jedlom. Červená omáčka, spravidla z rajčín a byliniek, dodáva pokrmu sviežosť a bohatú chuť. Tento pokrm je skvelý ako na rodinné večere, tak na slávnostné príležitosti. Každé sústo sa rozplynie na jazyku a poteší vaše chuťové poháriky. Nepremeškajte šancu vychutnať si túto skvelú kombináciu!