Kurča na kari

Kurča na kari
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 4

Kurča na kari je pojem. A to všade na svete. Kurča na kari totiž niekoľkokrát obkružovalo svet, aby sa zase ako bumerang vrátilo, a to aj do slovenských kuchýň. Ide naozaj o veľmi obľúbený recept, ktorý skvele uplatníte napríklad večer doma, keď máte síce veľký hlad, ale málo energie. Rýchla večera je hneď na svete. Recept na kurča na kari trebárs s ryžou je jednoduchý. To znamená, že ho zvládne takmer ktokoľvek. A keď vám z večera niečo zostane, dajte kurča na kari do krabičky a provokujte svojich spolupracovníkov, keď vám kurča na kari zavoní kanceláriou. Len je potrebné doma mať plechovku kokosového mlieka a kúsok zázvoru. Kurča na kari je jednoducho skvelou voľbou na rýchlu večeru pre každého.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 ks kuracích prsníkových rezňov
2,5 čajovej lyžičky kari korenia
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1/2 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
1 menšia cibuľa nakrájaná nadrobno
400 ml kokosového mlieka
3 cm čerstvého ošúpaného zázvoru
4 strúčiky cesnaku
150 g čerstvého baby špenátu
hrst nahrubo nasekaných pražených arašidov
soľ

Postup varenia podľa receptu

Najprv si pripravte mäso. Kuracie prsné rezne, umyté a osušené, nakrájajte na kusy veľké 2 centimentry. Tie osoľte a zmiešajte s mletým čiernym korením a tiež s kari korením.

V miske dohladka rozmixujte kokosové mlieko, cesnak a zázvor.

Vo väčšej panvici nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu. K nej pridajte mäso s korením a rýchlo osoľte. Potom pridajte kokosové mlieko a nechajte 7–10 minút mierne prebublávať.

Zhruba jednu minútu pred dokončením pridajte do panvice špenát.

Podávať môžete s praženými arašidmi, ryžou alebo chlebovou plackou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na kari

Kurča na kari je obľúbené jedlo, ktoré má svoje korene v indickej kuchyni. Ide o jedlo, ktoré kombinuje kúsky kuraťa s exotickou zmesou korenia nazývanou kari. Pokrm je charakteristický svojou bohatou a aromatickou chuťou, ktorá je často doplnená kokosovým mliekom, paradajkami alebo jogurtom. Kari omáčka je hustá a krémová, čo z nej robí ideálny doplnok k ryži alebo naan chlebu. Kurča na kari sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, čo umožňuje kreatívne variácie podľa regionálnych alebo osobných preferencií.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Omáčky, Rýchla večera
Štítky: arabská kuchyňa, Ázijská kuchyňa, hydinové mäso, hlavné jedlo, omáčka, ryža

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurča na kari.

Pridať komentár