Kuracie špízy

Kuracie špízy z jemného mäsa sú skvelým receptom pre tých, ktorí len začínajú variť. Toto vynikajúce jedlo, ktoré je nabité chuťami a vôňami, je nielen atraktívne na pohľad, ale predovšetkým...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g kuracích pŕs
1 červená paprika
1 žltá paprika
2 pikantné klobásy
3 cibule
Na marinádu
šťava z limetky
čerstvý zázvor
sójová omáčka
1 polievková lyžica medu
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Pripravíme zmes na marinádu. V mise zmiešame malé množstvo olivového oleja, šťavu z limetky, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor a med.
Mäso umyjeme, nakrájame na kúsky rovnakej veľkosti a dáme do marinády. K pitiu postačí hodina, ale ideálne je nechať ho marinovať cez noc.
Papriky dôkladne umyjeme, odstránime semienka a nakrájame na kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kusy. Klobásu potom nakrájame na plátky.
Na špajli striedavo napichujeme mäso, kúsky papriky, cibuľu a kolieska klobásy, pričom na oboch koncoch by mali byť klobásy.
Grilujeme na vonkajšom grile alebo v rúre a pravidelne natierame zvyškom marinády.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie špízy
Kuracie špízy sú obľúbeným jedlom, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov grilovania. Tieto lahodné jedlá sa pripravujú z marinovaného kuracieho mäsa, ktoré je napichované na špajdle spolu s rôznou zeleninou, ako sú papriky, cibuľa a cuketa. Grilovanie dodáva špízom charakteristickú dymovú chuť a šťavnatosť. Ideálne sú na letné záhradné párty alebo rodinné oslavy, kedy si každý môže prispôsobiť ingrediencie podľa svojich chutí. Kuracie špízy je možné podávať s rôznymi omáčkami a prílohami, čo z nich robí skvelé a variabilné jedlo.