Kuracie prírodné rezne so slaninou a hubami

Kuracie prírodné rezne so slaninou a hubami
Doba prípravy: 5 minút
Doba varenia: 25 minút
Porcie: 2

Mäso jemne naklepeme a dochutíme korením. Potom ho necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým nakrájame slaninu na kocky a huby na plátky. Na panvici opražíme slaninu. Dáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kuracie stehenné rezne
100 g anglickej slaniny
2-4 šampiňóny
2 lyžice kyslej smotany
1 čajová lyžička horčice
1 lyžica oleja
hladká múka
sušený cesnak
korenie na kurča
soľ
mleté korenie

Postup varenia podľa receptu

Mäso jemne rozklepeme a ochutíme. Potom ho necháme chvíľu stáť.

Zatiaľ nakrájame slaninu na kocky a huby na plátky.

Na panvici opražíme slaninu, potom ju dáme nabok a pridáme lyžicu oleja.

Mäso jemne obalíme v múke a rýchlo osmahneme na panvici z oboch strán.

Pridáme šampiňóny a varíme ich spoločne so slaninou, kým nezmäknú. Trochu podlíme vodou.

Smotanu zmiešame s horčicou a nalejeme na mäso. Potom to krátko povaríme.

Okorěníme a servírujeme s upravenými zemiakmi rôznych typov.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prírodné rezne so slaninou a hubami

Kurací prírodný rezník so slaninou a hríbmi je lahodné jedlo, ktoré spája šťavnaté kuracie mäso s chrumkavou slaninou a aromatickými hríbmi. Pri jeho príprave sa kurací rezník najprv marinujú, aby sa zvýraznila chuť. Slanina dodáva pokrmu pikantnosť a hríby príjemnú houbovú chuť. Tento pokrm sa často podáva s prílohou, ako je zemiaková kaša alebo čerstvý šalát, čo z neho robí ideálnu voľbu na rodinnú večeru či slávnostnú udalosť. Užite si lahodnú kombináciu chutí v každom súste!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (33 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie prírodné rezne so slaninou a hubami.

Pridať komentár