Pikantné kuracie krídla

Pikantné kuracie krídla
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kuracie krídla najprv dôkladne umyjeme a osušíme. Potom zmiešame múku s oboma typmi papriky v miske a krídla v tejto zmesi obalíme zo všetkých strán, pričom ich umiestnime blízko k sebe...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg kuracích krídelok
3 dl piva
1 cibuľa
niekoľko strúčikov cesnaku - nevylúpaných
50 g masla
1 lyžica hl. múky
3 čajové lyžičky soli
2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky
1 čajová lyžička pálivej mletej papriky

Postup varenia podľa receptu

Kuracie krídla umyjeme a oschneme.

V miske zmiešame múku s oboma druhmi papriky, potom krídla obalíme touto zmesou zo všetkých strán a umiestnime ich tesne vedľa seba na pekáč. Medzi krídla vložíme nakrájanú cibuľu na štvrtky a strúčiky cesnaku a pridáme na ne plátky masla.

Pekáč vložíme do predhriatej rúry a keď sa maslo rozpustí, prilijeme k krídlam pivo. U nás sme mali pivo Pardál, ktoré som kúpila manželovi, pretože vraj je obľúbené medzi pivařmi. Bohužiaľ ho to nejako neoslovilo, takže skončilo v pekáči.

Pečieme do zlatej farby a občas prelievame tukom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné kuracie krídla

Pikantné kuracie krídelká sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Príprava krídelok je jednoduchá - marinujú sa v korenistej omáčke z chili, cesnaku a medu, čo im dodáva jedinečnú chuť. Potom sa pečú do zlatista v rúre alebo na grile, kým nie sú chrumkavé a šťavnaté. Táto lahôdka je ideálna na párty, pri sledovaní športových zápasov alebo ako rýchly snack. Podávajte ich s dipom na báze jogurtu alebo modrým syrom pre dokonalú kombináciu chutí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (64 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantné kuracie krídla.

Pridať komentár