Pikantné kuracie krídla
Kuracie krídla najprv dôkladne umyjeme a osušíme. Potom zmiešame múku s oboma typmi papriky v miske a krídla v tejto zmesi obalíme zo všetkých strán, pričom ich umiestnime blízko k sebe...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg kuracích krídelok
3 dl piva
1 cibuľa
niekoľko strúčikov cesnaku - nevylúpaných
50 g masla
1 lyžica hl. múky
3 čajové lyžičky soli
2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky
1 čajová lyžička pálivej mletej papriky
Postup varenia podľa receptu
Kuracie krídla umyjeme a oschneme.
V miske zmiešame múku s oboma druhmi papriky, potom krídla obalíme touto zmesou zo všetkých strán a umiestnime ich tesne vedľa seba na pekáč. Medzi krídla vložíme nakrájanú cibuľu na štvrtky a strúčiky cesnaku a pridáme na ne plátky masla.
Pekáč vložíme do predhriatej rúry a keď sa maslo rozpustí, prilijeme k krídlam pivo. U nás sme mali pivo Pardál, ktoré som kúpila manželovi, pretože vraj je obľúbené medzi pivařmi. Bohužiaľ ho to nejako neoslovilo, takže skončilo v pekáči.
Pečieme do zlatej farby a občas prelievame tukom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantné kuracie krídla
Pikantné kuracie krídelká sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka dobrého jedla. Príprava krídelok je jednoduchá - marinujú sa v korenistej omáčke z chili, cesnaku a medu, čo im dodáva jedinečnú chuť. Potom sa pečú do zlatista v rúre alebo na grile, kým nie sú chrumkavé a šťavnaté. Táto lahôdka je ideálna na párty, pri sledovaní športových zápasov alebo ako rýchly snack. Podávajte ich s dipom na báze jogurtu alebo modrým syrom pre dokonalú kombináciu chutí.
Tomáš Rohlena