Morčacie karbanátky s hubami

Morčacie karbanátky s hubami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso pomelíme na hrubé kusy, huby osmažíme na oleji približne 10 minút. Potom mäso zmiešame s cibuľou, vajcom a strúhankou, dochutíme soľou a korením a nakoniec všetko dobre premiešame.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g morčacieho mäsa
250 g lesných húb (žampiony)
2 jarné cibulky
1 vajce
3 lyžice strúhanky
soľ
pepr
olej

Postup varenia podľa receptu

Mäso rozmixujeme na hrubé kusy a huby osmažíme na oleji približne 10 minút.

Mäso zmiešame s cibuľou, vajcom a strúhankou, osolíme a okoreníme, na záver pridáme vychladnuté osmažené huby. Tvoríme karbanátky, ktoré smažíme na oleji. Ako prílohu navrhujem zemiaky varené v šupke a listový špenát, ktorý len na cibuli jemne osolíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacie karbanátky s hubami

Morčacie karbanátky s hubami sú vynikajúcou voľbou pre milovníkov chutného a zdravého jedla. Táto delikatesa kombinuje jemné mleté morčacie mäso s aromatickými hubami, ktoré dodávajú jedlu bohatú chuť a vôňu. Karbanátky sa ľahko pripravujú a sú ideálne na rodinné večere alebo ako rýchly obed. Podávajte ich s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom a vychutnajte si ich lahodnosť v každom súste. Vyskúšajte tento recept a osviežte svoj jedálniček zdravou alternatívou!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: huby, hydinové mäso, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, slovenská, vyprážanie, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Morčacie karbanátky s hubami.

Pridať komentár