Morčacie karbanátky s hubami

Mäso pomelíme na hrubé kusy, huby osmažíme na oleji približne 10 minút. Potom mäso zmiešame s cibuľou, vajcom a strúhankou, dochutíme soľou a korením a nakoniec všetko dobre premiešame.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g morčacieho mäsa
250 g lesných húb (žampiony)
2 jarné cibulky
1 vajce
3 lyžice strúhanky
soľ
pepr
olej
Postup varenia podľa receptu
Mäso rozmixujeme na hrubé kusy a huby osmažíme na oleji približne 10 minút.
Mäso zmiešame s cibuľou, vajcom a strúhankou, osolíme a okoreníme, na záver pridáme vychladnuté osmažené huby. Tvoríme karbanátky, ktoré smažíme na oleji. Ako prílohu navrhujem zemiaky varené v šupke a listový špenát, ktorý len na cibuli jemne osolíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacie karbanátky s hubami
Morčacie karbanátky s hubami sú vynikajúcou voľbou pre milovníkov chutného a zdravého jedla. Táto delikatesa kombinuje jemné mleté morčacie mäso s aromatickými hubami, ktoré dodávajú jedlu bohatú chuť a vôňu. Karbanátky sa ľahko pripravujú a sú ideálne na rodinné večere alebo ako rýchly obed. Podávajte ich s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom a vychutnajte si ich lahodnosť v každom súste. Vyskúšajte tento recept a osviežte svoj jedálniček zdravou alternatívou!