Ruský boršč

Ruský boršč
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Samozrejme, rád preložím text do slovenčiny. Prosím, zadaj text, ktorý chceš preložiť.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

25 dkg hovädzie mäso
5 ks nové korenie
25 dkg bravčové mäso
15 dkg kuracie mäso
2 ks bobkový list
1 ks červená repa
2 ks cibuľa
2 ks mrkva
10 ks celé korenie
5 ks klinček
2 ks polievkové kosti
1 plechovka paradajkový pretlak
2 ks ostrejšia klobása
Na dekoráciu kyslá smotana
petržlenová vňať
kôpor

Postup varenia podľa receptu

Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celý čierny korenie, bobkový list a klinček. Tieto všetky prísady zalejeme vodou. Povaríme, kým nám mäso nezmäkne.

Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.

V hrnci si roztopíme maslo, na ktorom opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíli smaženia zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájané kapustu. Približne po 15 minútach varenia pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s rajčinovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.

Dosolíme, dosladíme podľa svojej chute.

Necháme ešte asi 3 minútky povariť.

Klasický boršč sa podáva so zakysanou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ruský boršč

Ruský boršč je tradičná polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou a živou červenou farbou, ktorú dodáva červená repa. Tento pokrm má svoje korene v ukrajinskej kuchyni, ale stal sa obľúbeným aj v ruskej, poľskej a bieloruskej gastronómii. Boršč sa zvyčajne pripravuje s mäsom, kapustou, zemiakmi a mrkvou, a často sa podáva s kyslou smotanou a kôprom. Každá rodina má svoj vlastný recept, čo robí boršč veľmi špeciálnym a variabilným pokrmom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Hovädzie mäso, Polievky, Bravčové mäso, Zeleninové
Štítky: polievka, Ruská kuchyňa

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ruský boršč.

Pridať komentár