Ruský boršč
![Ruský boršč](/i/sk/rusky-borsc.jpg)
Samozrejme, rád preložím text do slovenčiny. Prosím, zadaj text, ktorý chceš preložiť.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
25 dkg hovädzie mäso
5 ks nové korenie
25 dkg bravčové mäso
15 dkg kuracie mäso
2 ks bobkový list
1 ks červená repa
2 ks cibuľa
2 ks mrkva
10 ks celé korenie
5 ks klinček
2 ks polievkové kosti
1 plechovka paradajkový pretlak
2 ks ostrejšia klobása
Na dekoráciu kyslá smotana
petržlenová vňať
kôpor
Postup varenia podľa receptu
Do hrnca vložíme polievkové kosti a všetko pripravené mäso. K tomu pridáme nové korenie, celý čierny korenie, bobkový list a klinček. Tieto všetky prísady zalejeme vodou. Povaríme, kým nám mäso nezmäkne.
Medzitým si umyjeme červenú repu a dáme variť. Opäť kým nám nezmäkne.
V hrnci si roztopíme maslo, na ktorom opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Na to pridáme nastrúhanú mrkvu a po chvíli smaženia zalejeme už pripraveným vývarom z mäsa a kostí. K tomu potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na rezance nakrájané kapustu. Približne po 15 minútach varenia pridáme olúpanú, nastrúhanú červenú repu, s rajčinovým pretlakom, prelisovaný cesnak a na kolieska nakrájanú klobásu a všetko uvarené mäso. Kosti vyhodíme.
Dosolíme, dosladíme podľa svojej chute.
Necháme ešte asi 3 minútky povariť.
Klasický boršč sa podáva so zakysanou smotanou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ruský boršč
Ruský boršč je tradičná polievka, ktorá sa vyznačuje bohatou chuťou a živou červenou farbou, ktorú dodáva červená repa. Tento pokrm má svoje korene v ukrajinskej kuchyni, ale stal sa obľúbeným aj v ruskej, poľskej a bieloruskej gastronómii. Boršč sa zvyčajne pripravuje s mäsom, kapustou, zemiakmi a mrkvou, a často sa podáva s kyslou smotanou a kôprom. Každá rodina má svoj vlastný recept, čo robí boršč veľmi špeciálnym a variabilným pokrmom.