Indické kurča na spôsob vindaloo / wok

Indické kurča na spôsob vindaloo / wok
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Večer nakrájame kuracie prsia na malé kúsky a marinujeme ich v tandoori korení s olejom (môžete si kúpiť hotové tandoori, ale ja si ho pripravujem sama, ale…".

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g kuracie prsia
2 PL nadrobno nasekanej čerstvej zázvoru
3 nakrájané paradajky
3 cibule
7 strúčikov cesnaku
1 PL nasekanej koriandru
2 nakrájané zemiaky
3 sušené chili papričky
hrst kešu orechov
hrst hrozienok
PL citrónovej šťavy
tandori masala

Postup varenia podľa receptu

Večer nakrájame kuracie prsia na kocky a naložíme ich do tandoori korenia a oleja. Môžeme použiť hotové tandoori korenie, ale ja si ho robím sama, pokojne ale môžeme použiť aj korenie na grilované kurča. Do trošky mlieka namočíme rozdrvené kešu a hrozienka.

Na druhý deň na panvici zahrejeme olej a osmahneme na ňom na kúsky nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Do zmesi korenia pridáme vodu, čím vznikne pasta masala, ktorú tiež pridáme do panvice a všetko spolu orestujeme.

Paradajky krátko ponoríme do vriacej vody, aby sa dali ľahko olúpať. Potom ich nakrájame na kocky a pridáme do wok panvice. Orestujeme ich, následne pridáme marinované kuracie mäso a rozdrvené sušené chili papričky. Všetko dôkladne premiešame a prikvapkáme trochu vody, aby sa vytvorila súdržná zmes.

Na záver pridáme zemiaky a zmes kešu s hrozienkami. Podlejeme horúcou vodou, aby vznikla omáčka. Dusíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme pol lyžičky citrónovej šťavy a koriander. Jedlo by malo byť výrazne pikantné, každý si môže upraviť intenzitu podľa seba.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Indické kurča na spôsob vindaloo / wok

Indické kurča na spôsob vindaloo je chutné a aromatické jedlo, ktoré pochádza z regiónu Goa v Indii. Je známe svojou pikantnou a osviežujúcou chuťou, ktorú dodávajú špeciálne korenia ako kurkuma, zázvor a cesnak. Kuracie mäso sa marinuje v octe a koreninových pastách, potom sa pripravuje v horúcom woku, kde sa rýchlo opečie s čerstvou zeleninou. Toto jedlo je ideálne pre milovníkov korenených pokrmov a skvele sa hodí k ryži alebo čerstvému chlebíčku. Vyskúšajte si autentickú chuť Indie vo svojej vlastnej kuchyni!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, paradajky, hydinové mäso, restovanie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, náročné, náročný, pikantné, bylinky, dusenie, marinovanie, citrusy, blanšírovanie, indická

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Indické kurča na spôsob vindaloo / wok.

Pridať komentár