Kuracie prsia na olivách a paradajkách
![Kuracie prsia na olivách a paradajkách](/i/sk/kuracie-prsia-na-olivach-a-paradajkach.jpg)
Obed pre 2 osoby.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 konzerva olivy
1 ks cibuľa
mletý čierny korenie
1 ks paprika červená alebo žltá
2 plátky kuracích pŕs
2 ks paradajky
1 lyžička soli
1 lyžička korenie na steak, korenie na kurča alebo iné, podľa chuti
1 hrnček ryže (Basmati)
Postup varenia podľa receptu
Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom ich jemne naklepeme.
Olúpanú cibuľu, olivy a paradajky nakrájame na kolieska, papriku potom na prúžky. Dáme si variť ryžu (odporúčam Basmati). Počas varenia ryže stihneme pripraviť aj naše jedlo.
Na panvici si rozpálime olej a na ňom na prudko osmažíme naše kuracie prsia a to z oboch strán. Mäsko vyberieme, vložíme cibuľu a mäso na ňu späť položíme. Takto robíme, kým cibuľa nezačína sklovatieť. Potom pridáme aj olivy a nakrájanú papriku s paradajkou. Chvíľu osmažíme a potom okoreníme vybraným korením, okoreníme a osolíme. Podlejeme troškou vody a necháme chvíľu podusiť.
Kuracie prsia podávame ihneď s už uvarenou ryžou ozdobené zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Kuracie prsia na olivách a paradajkách sú lahodným jedlom, ktoré spája šťavnaté kuracie mäso s bohatými chuťami olív a čerstvých paradajok. Tento recept je jednoduchý na prípravu a ideálny pre rodinnú večeru alebo pozvanie priateľov. Kurča sa najprv osmaží do zlatista, potom sa pridajú olivy a paradajky, ktoré jedlu dodajú sviežosť a vôňu. Podáva sa s ryžou alebo čerstvým chlebom, čo ešte viac zvýrazní chuť tejto delikatesy. Týmto spôsobom si môžete vychutnať zdravé a chutné jedlo plné vitamínov a minerálov.