Zemiakový placka plnená kuracím mäsom
Ak hľadáte jednoduchý recept na rýchle jedlo, ktoré je vhodné aj pre tých, ktorí nie sú príliš zruční v kuchyni, plnený zemiakový placka je ideálnou voľbou. Tento zemiakový placka…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 väčších zemiakov (asi 300 g)
2-3 vajcia
soľ
mletý čierny korenie
majoránka
drvený kmín
hladká múka
cesnak
trocha mlieka
300 g kuracieho mäsa
2-3 paradajky
2 paprikové struky
kečup
1 väčšia cibuľa
olej
100 g tvrdého syra (tehla)
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.
Po chvíli scedíme vodu, primiešame soľ, korenie, drvený kmín, podľa chuti prelisovaný cesnak, vajce a trošku mlieka.
Pridáme múku, čím získame cesto podobné tomu na palacinky. Všetko dôkladne premiešame.
Na panvici zahrejeme olej a osmažíme zemiakové placky.
Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a tiež nakrájame na kocky.
Na rozohriatom oleji osmahneme cibuľu, kým nezmäkne. Potom pridáme kuracie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Do zmesi pridáme na kúsky nakrájané paradajky, papriky, kečup (alebo lečo) a chvíľu povaríme.
Na zemiakový placku umiestnime kuraciu zmes, prehneme ho na polovicu a posypeme strúhaným syrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový placka plnená kuracím mäsom
Bramborák plnený kuracím mäsom je chutné a sýte jedlo, ktoré spája tradičnú českú kuchyňu s modernými trendmi. Základné zemiakové cesto je pripravené z nastrúhaných zemiakov, múky a korenia, ktoré sa smaží do zlatista. Uvnitř sa skrýva šťavnaté kuracie mäso, často doplnené bylinkami a cibuľou, čo vytvára lahodnú harmóniu chutí. Tento pokrm je ideálny ako hlavný chod, či už na rodinnej obede alebo slávnostnej večeri. Podávaný s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom, dochutí každú príležitosť.
Tomáš Rohlena