Zemiakový placka plnená kuracím mäsom

Zemiakový placka plnená kuracím mäsom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 2

Ak hľadáte jednoduchý recept na rýchle jedlo, ktoré je vhodné aj pre tých, ktorí nie sú príliš zruční v kuchyni, plnený zemiakový placka je ideálnou voľbou. Tento zemiakový placka…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 väčších zemiakov (asi 300 g)
2-3 vajcia
soľ
mletý čierny korenie
majoránka
drvený kmín
hladká múka
cesnak
trocha mlieka
300 g kuracieho mäsa
2-3 paradajky
2 paprikové struky
kečup
1 väčšia cibuľa
olej
100 g tvrdého syra (tehla)

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme zemiaky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle.

Po chvíli scedíme vodu, primiešame soľ, korenie, drvený kmín, podľa chuti prelisovaný cesnak, vajce a trošku mlieka.

Pridáme múku, čím získame cesto podobné tomu na palacinky. Všetko dôkladne premiešame.

Na panvici zahrejeme olej a osmažíme zemiakové placky.

Kuracie mäso pokrájame na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a tiež nakrájame na kocky.

Na rozohriatom oleji osmahneme cibuľu, kým nezmäkne. Potom pridáme kuracie mäso, osolíme, okoreníme a dusíme, kým nie je mäso mäkké.

Do zmesi pridáme na kúsky nakrájané paradajky, papriky, kečup (alebo lečo) a chvíľu povaríme.

Na zemiakový placku umiestnime kuraciu zmes, prehneme ho na polovicu a posypeme strúhaným syrom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakový placka plnená kuracím mäsom

Bramborák plnený kuracím mäsom je chutné a sýte jedlo, ktoré spája tradičnú českú kuchyňu s modernými trendmi. Základné zemiakové cesto je pripravené z nastrúhaných zemiakov, múky a korenia, ktoré sa smaží do zlatista. Uvnitř sa skrýva šťavnaté kuracie mäso, často doplnené bylinkami a cibuľou, čo vytvára lahodnú harmóniu chutí. Tento pokrm je ideálny ako hlavný chod, či už na rodinnej obede alebo slávnostnej večeri. Podávaný s kyslou kapustou alebo jogurtovým dipom, dochutí každú príležitosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (71 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, paradajky, hydinové mäso, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, zemiakové jedlá, vyprážanie, jesenné, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakový placka plnená kuracím mäsom.

Pridať komentár