Kuracie špízy so zeleninou pečené v rúre

Kuracie špíčky sú delikatesa, ktorú je možné pripraviť tromi rôznymi metódami: na grile, v rúre alebo na panvici. Nech si vyberiete ktorúkoľvek z týchto možností,...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kuracie prsia
10 dkg anglickej slaniny
1 mladá cuketa (max. 10 cm)
1 kukuricový klas
1 mrkva
1 žltá paprika
8 menších skorých zemiakov
4 cherry paradajky
korenie na grilovanú zeleninu
soľ
olivový olej
oregano
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky dôkladne umyjeme a varíme ich celé, vrátane šupky, kým nie sú polomäkké.
Mäso nakrájame na sústa, mierne osolíme a každý kúsok zabalíme do prúžku anglickej slaniny.
Cuketu, mrkvu a kukuricu nakrájame na plátky, papriku na kocky.
Na bambusovú alebo kovovú grilovaciu ihlu striedavo napichujeme mäso obalené v slanine, rajčiny, cuketu a papriku.
Na plech rozložíme pečiaci papier, naň umiestnime špízy a okolo nich pridáme kolieska kukurice a mrkvy spolu s celými predvarenými zemiakmi.
Jemne pokvapkáme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením na zeleninu.
Pripravíme to na grile v rúre, ak gril nemáme, môžeme to len piecť pri 250 °C.
Na tanieri zakryjeme čerstvými listami oregana.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie špízy so zeleninou pečené v rúre
Kuracie špízy so zeleninou pečené v rúre sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa aj zeleniny. Šťavnaté kuracie kúsky sú napichované na špajle spolu s farebnou zeleninou, ako sú papriky, cibuľa a cuketa. Pečenie v rúre zaručí dokonalé prepečenie a zachová chute jednotlivých ingrediencií. Tento pokrm je ideálny na rodinné oslavy či grilovanie s priateľmi. Podávajte s čerstvým šalátom a omáčkou podľa chuti pre dokonalý gastronomický zážitok.