Kurča na tandoori korenie

Kurča osolíme a na jednu hodinu ho naložíme do zmesi korenia a sójovej omáčky. Na dno pekáča dáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a nasekané strúčiky cesnaku. Kurča…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 naporcované kurča (ja som použila 4 stehná)
2 polievkové lyžice korenia tandoori masala
3 polievkové lyžice sójovej omáčky
1-2 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
Postup varenia podľa receptu
Kurča osolíme a na jednu hodinu ho namočíme do zmesi korenia a sójovej omáčky.
Do pekáča vložíme cibuľu nakrájanú na plátky a nadrcené strúčiky cesnaku.
Kurča dáme do pekáča spolu s marinádou, pridáme približne 100 ml vody, zakryjeme a vložíme do predhriatej rúry na 200°C.
Pečieme zakryté približne 45 minút, počas tejto doby pokapávame výpekom a na záverečných 15 minútach odkryjeme, aby sa vytvorila kôrčička.
Gril môžeme tiež zapnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na tandoori korenie
Kurča na tandoori korení je obľúbené indické jedlo, ktoré vyniká svojou aromatickou chuťou a sýtu farbou. Na prípravu sa používa jogurt zmiešaný s tandoori korením, čo je zmes korenia zahŕňajúca garam masalu, papriku a kurkumu. Kurča marinuje v tejto zmesi, čo mu dodáva mäkkosť a plnú chuť. Potom sa pečie v tradičnom tandoore alebo trúbe, čo mu poskytuje charakteristickú úpravu a jemne údenú chuť. Servíruje sa často s ryžou alebo naanom a je ideálne pre milovníkov exotickej kuchyne.