Morka s slivkovo-gaštanovou nádivkou

Omyté hydinové mäso jemne nasekajte alebo pomelte a na oleji osmažte s cibuľou dozlatista (ak používate žalúdky, najprv ich uvarte, kým nezmäknú). Do…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 moriak
250 g drobov z moriaka (alebo kuracie droby - srdiečka, pečienky, žalúdky)
trocha slnečnicového oleja
3 malé cibuľky
1/2 l mlieka
5 vajec
1/2 kg sušených sliviek
1/4 kg gaštanov
1 lyžica sušeného oregana
1 strúčik cesnaku
50 ml koňaku
toastový chlieb bez kôrky
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Očistené droby jemne nasekajte alebo namelte a na oleji osmažte s cibuľou, kým nezosklovatí (ak používate žalúdky, najprv ich povařte, kým nebudú mäkké).
Do mlieka pridajte vajce, slivky, gaštany, oregano, nasekaný cesnak, armagnac a zmes drobov. Postupne vmiešavajte kúsky toastového chleba, kým nezískate hustú zmes. Rukami nádivku dobre premiesajte, osoľte a okoreňte. Pred plnením moriaka si osmažte malý kúsok náplne a ochutnajte, aby ste zistili, či je chuť v poriadku. Ak áno, naplňte moriaka a zašite otvor.
Predhrejte rúru na 175 stupňov, ak máte horúci vzduch, nastavte na 155 stupňov. Moríka potrite olejom, osoľte a pečte ju dve až štyri hodiny, pričom sa zvyčajne počíta jedna hodina pečenia na každé kilo hmotnosti.
Na konci prepnite na gril, potrite moríka vypečenou šťavou a krátko ho opečte, aby mal zlatohnedú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morka s slivkovo-gaštanovou nádivkou
Morčacie mäso so slivkovo-gaštanovou náplňou je delikátne jedlo, ktoré spája šťavnaté morčacie mäso s bohatou chuťou. Náplň, pripravená z pečených gaštanov a sladkých sliviek, dodáva jedlu jedinečnú sladko-slano harmonickosť. Tento tradičný recept je ideálny na sviatočné príležitosti a rodinné oslavy, kde poteší každého gurmána. Príprava morčacieho mäsa s náplňou si vyžaduje starostlivosť, ale výsledok stojí za to – šťavnaté mäso a aromatická náplň oslnia vašich hostí a prinesú na stôl vôňu jesene.