Kuracie prsia so zeleninou a kuskusom

Na panvici zohrejeme olej a na ňom rýchlo osmažíme mäso nakrájané na kúsky. Osolíme a pridáme čerstvo mletý čierny korenie. Cibuľu nasekáme na drobno,…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ČL oleja
120 g kuracích pŕs
1/4 ks cibule
1 stredne veľká mrkva
1 stonka zeleru
60 g celozrnného kuskusu
soľ
čerstvo mleté korenie
zeleninové korenie Gemusebruhe z DM
1 PL nasekanej pažítky
Postup varenia podľa receptu
Na panvici rozohrejeme olej a na vysokej teplote osmažíme na tenké kúsky nakrájané mäso. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na kolieska a zeler na plátky pozdĺž vlákien. Cibuľu potom primiešame k mäsu na panvici a krátko spoločne opiekame.
Pridáme ďalšiu zeleninu, zalejeme malým množstvom vody a spoločne dusíme približne 15 minút.
Kuskus dáme do hrnčeka, osolíme ho, pridáme korenie a premiešame. Potom ho zalejeme dvakrát väčším množstvom horúcej vody a necháme ho napučať.
Mäso uvarené na pare zmiešame s kuskusom, ochutíme a podávame posypané nasekanou pažítkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia so zeleninou a kuskusom
Kuracie prsné mäso so zeleninou a kuskusom je vyvážené a chutné jedlo, ktoré poteší každého milovníka zdravej stravy. Šťavnaté kuracie prsné mäso je skvele ochutené bylinkami a korením, zatiaľ čo farebná zelenina dodáva jedlu čerstvosť a vitamíny. Kuskus, ako jemná príloha, skvele absorbuje všetky chute a zabezpečuje nutričnú hodnotu jedla. Toto jedlo je ideálne ako pre rýchlu večeru, tak aj pre slávnostný obed, pretože sa ľahko pripravuje a vyzerá naozaj lákavo na tanieri.