Pálené kuracie krídla (hot chicken wings)

Do veľkej misy nasypeme múku, papriku, kajenský korenie, soľ a všetko dôkladne premiešame. Na miernom ohni v hrnci rozpustíme maslo a pridáme do neho chili.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 hrnček masla (225 g)
5 lyžíc chilli omáčky alebo tabasca
1 lyžička korenia
lyžička cesnakovej pasty alebo sušeného cesnaku
2 hrnky múky
2 lyžičky papriky
2 lyžičky kajenského korenia
2 lyžičky soli
30 kuracích krídelok ( izbovej teploty )
rastlinný olej
Postup varenia podľa receptu
Do veľkej nádoby vložíme múku, papriku, kajenský korenie a soľ, a všetko riadne premiešame.
Na miernom plameni v hrnci rozpustíme maslo a pridáme chilli omáčku, korenie a cesnak, všetko dobre premiešame. Zmes hneď prelejeme do menšej misky a necháme ju ľahko vychladnúť, ale nie tak, aby stuhla.
Krídla obalíme v zmesi múky, potom ich ponoríme do maslového mixu a znovu obalíme múkou. Krídla musia byť pri izbovej teplote, inak by mix stuhol a na kurčati by sa nedržal. Obalené krídla dáme na tanier a necháme odležať v chladničke 60 až 90 minút, aby sa riadne marinovali.
Najprv si zahrejeme olej na vysokú teplotu a potom osmažíme kuracie krídla do zlatohnedej farby. Niekoľkokrát ich otočíme. Po vybratí ich osušíme papierovou utierkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pálené kuracie krídla (hot chicken wings)
Pálivé kuracie krídelká, známe aj ako hot chicken wings, sú lahodným pokrmom, ktorý si získal srdcia mnohých milovníkov pikantného jedla. Tieto krídelká sú marinované v pikantných omáčkach, často obsahujúcich tabasco alebo chili, a potom pečené alebo vyprážané do zlatista. Servírujú sa s rôznymi dipmi, ako je modrý syr alebo ranch, ktoré pomáhajú vyvážiť ich pálivosť. Ideálne na večierky alebo ako hlavný chod, pálivé kuracie krídelká sú zaručeným hitom pre všetkých, ktorí majú radi adrenalín na tanieri.