Pálené kuracie krídla (hot chicken wings)

Pálené kuracie krídla (hot chicken wings)
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Do veľkej misy nasypeme múku, papriku, kajenský korenie, soľ a všetko dôkladne premiešame. Na miernom ohni v hrnci rozpustíme maslo a pridáme do neho chili.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 hrnček masla (225 g)
5 lyžíc chilli omáčky alebo tabasca
1 lyžička korenia
lyžička cesnakovej pasty alebo sušeného cesnaku
2 hrnky múky
2 lyžičky papriky
2 lyžičky kajenského korenia
2 lyžičky soli
30 kuracích krídelok ( izbovej teploty )
rastlinný olej

Postup varenia podľa receptu

Do veľkej nádoby vložíme múku, papriku, kajenský korenie a soľ, a všetko riadne premiešame.

Na miernom plameni v hrnci rozpustíme maslo a pridáme chilli omáčku, korenie a cesnak, všetko dobre premiešame. Zmes hneď prelejeme do menšej misky a necháme ju ľahko vychladnúť, ale nie tak, aby stuhla.

Krídla obalíme v zmesi múky, potom ich ponoríme do maslového mixu a znovu obalíme múkou. Krídla musia byť pri izbovej teplote, inak by mix stuhol a na kurčati by sa nedržal. Obalené krídla dáme na tanier a necháme odležať v chladničke 60 až 90 minút, aby sa riadne marinovali.

Najprv si zahrejeme olej na vysokú teplotu a potom osmažíme kuracie krídla do zlatohnedej farby. Niekoľkokrát ich otočíme. Po vybratí ich osušíme papierovou utierkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pálené kuracie krídla (hot chicken wings)

Pálivé kuracie krídelká, známe aj ako hot chicken wings, sú lahodným pokrmom, ktorý si získal srdcia mnohých milovníkov pikantného jedla. Tieto krídelká sú marinované v pikantných omáčkach, často obsahujúcich tabasco alebo chili, a potom pečené alebo vyprážané do zlatista. Servírujú sa s rôznymi dipmi, ako je modrý syr alebo ranch, ktoré pomáhajú vyvážiť ich pálivosť. Ideálne na večierky alebo ako hlavný chod, pálivé kuracie krídelká sú zaručeným hitom pre všetkých, ktorí majú radi adrenalín na tanieri.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, vyprážanie, náročné, náročný, pikantné, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pálené kuracie krídla (hot chicken wings).

Pridať komentár