Cesnakové kura

Cesnakové kura
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 50 minút
Porcie: 4

Všetky ingrediencie premiešame v mise a kurča v nich necháme marinovať cez noc. Následujúci deň predhrejeme rúru na 180°C a kurča pečieme na papieri na pečenie, kým nezíska zlatistú farbu, približne...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kura na štvrtky bez kože
150 g bieleho jogurtu
2 lyžičky kurkumy
6 strúčikov cesnaku - rozdrveného
4 semienka kardamónu
3 lyžice medu
1 lyžička soli

Postup varenia podľa receptu

V miske zmiešame všetky ingrediencie a kurča v nej marinujeme cez noc. Následujúci deň predhrejeme rúru na 180°C a kurča pečieme na papieri na pečenie asi 50 minút, kým nezíska zlatistú farbu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové kura

Cesnakové kurča je obľúbené a chutné jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov dobrého jedla. Tento recept sa vyznačuje výraznou cesnakovou chuťou, ktorá sa skvele dopĺňa s jemným mäsom kurčaťa. Príprava je jednoduchá – kurča sa marinuje v olivovom oleji, cesnaku, bylinkách a korení, potom sa pečie do zlatista. Podáva sa často s ryžou alebo pečenými zemiakmi, čo vytvára dokonalý kulinársky zážitok. Cesnakové kurča je nielen chutné, ale aj zdravé, vďaka blahodarným účinkom cesnaku.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, večierky a oslavy, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cesnakové kura.

Pridať komentár