Cesnakové kura

Všetky ingrediencie premiešame v mise a kurča v nich necháme marinovať cez noc. Následujúci deň predhrejeme rúru na 180°C a kurča pečieme na papieri na pečenie, kým nezíska zlatistú farbu, približne...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kura na štvrtky bez kože
150 g bieleho jogurtu
2 lyžičky kurkumy
6 strúčikov cesnaku - rozdrveného
4 semienka kardamónu
3 lyžice medu
1 lyžička soli
Postup varenia podľa receptu
V miske zmiešame všetky ingrediencie a kurča v nej marinujeme cez noc. Následujúci deň predhrejeme rúru na 180°C a kurča pečieme na papieri na pečenie asi 50 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové kura
Cesnakové kurča je obľúbené a chutné jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov dobrého jedla. Tento recept sa vyznačuje výraznou cesnakovou chuťou, ktorá sa skvele dopĺňa s jemným mäsom kurčaťa. Príprava je jednoduchá – kurča sa marinuje v olivovom oleji, cesnaku, bylinkách a korení, potom sa pečie do zlatista. Podáva sa často s ryžou alebo pečenými zemiakmi, čo vytvára dokonalý kulinársky zážitok. Cesnakové kurča je nielen chutné, ale aj zdravé, vďaka blahodarným účinkom cesnaku.