Morčacie rezne v syrovom cestíčku

Mäso nakrájame na plátky a jemne ich rozklepeme. Osolíme ich a okoreníme, a potom ich necháme chvíľu odpočinúť. Z ostatných ingrediencií vytvoríme cesto strednej hustoty, aby…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g morčacieho mäsa (prsné alebo stehenné)
100 g údeného syra (najemno strúhaného)
2 vajcia
2 lyžice hladkej múky
1 čajová lyžička škrobovej múčky
1 lyžica mlieka
1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
soľ
pepř
pažítka (alebo petržlen)
1 čajová lyžička horčice
olej (na smaženie)
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na plátky a jemne ich naklepeme. Osolíme a okoreníme, a potom necháme chvíľu stáť. Z ingrediencií pripravíme cesto, ktoré by malo mať polohustú konzistenciu, aby sa nesmáčalo. Smažíme na horúcom oleji do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčacie rezne v syrovom cestíčku
Morčacie rezne v syrovom cestíčku sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Krehké morčacie mäso sa obalí v jemnom cestíčku, ktoré je obohatené o roztopený syr, čo mu dodáva unikátnu chuť a arómu. Po usmažení získajú rezne zlatistú farbu a chrumkavú štruktúru. Tento pokrm sa skvele hodí ako hlavné jedlo podávané s zemiakmi alebo čerstvým šalátom, ideálne pre rodinnú večeru alebo slávnostné príležitosti. Vychutnajte si kombináciu chutí, ktoré poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.