Karbanátky z vareného kuracieho mäsa

Karbanátky z vareného kuracieho mäsa
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rohlik rozdelíme na kúsky, zalejeme niekoľkými lyžicami vývaru a necháme dobre vsiaknuť. Potom umelíme mäso, cibuľu, cesnak a nasáknutý rohlík. Do zmesi…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g obranného mäsa (mala som z krídel)
1 vajce
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 rožok + trochu vývaru alebo mlieka
50 g strúhaného syra
2-3 lyžice strúhanky + na obalenie
soľ
pepř
štipka majoránky
maslo na smaženie

Postup varenia podľa receptu

Rohlík roztrhneme na malé kusy, zalejeme niekoľkými lyžicami vývaru a necháme ich absorbovať. Mäso, cibuľu, cesnak a nasýtený rohlík potom spoločne nameleme.

Do zmesi primiešame vyšľahané vajce, syr a korenie, a všetko podľa chuti upravíme. Potom necháme zmes v chladničke odpočívať asi hodinu. Následne vytvarujeme karbanátky a obalíme ich v strúhanke.

Maslo rozpálime a karbanátky opékame z oboch strán, kým nezlatnú. Hotové dáme na papierový obrúsok, aby sa odsál prebytočný tuk. Podávame s zemiakmi alebo studené s chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky z vareného kuracieho mäsa

Karbanátky z vareného kuracieho mäsa sú chutným a zdravým jedlom, ktoré poteší celú rodinu. Príprava je jednoduchá: stačí uvarené kuracie mäso jemne nasekať, zmiešať s korením, strúhankou a vajcom. Tieto karbanátky sa môžu opražiť na panvici alebo piecť v rúre, čo dáva priestor pre kreativitu v úprave. Podávajte ich s zemiakovou kašou, šalátom alebo zeleninovou prílohou. Sú skvelé aj ako studené jedlo na desiatu či obed do prace. Využite zvyšky kura a vytvorte lahodnú a vyváženú špecialitu!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, mleté mäso, hydinové mäso, mäsové guľky, obed, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky z vareného kuracieho mäsa.

Pridať komentár