Kurací plátok na mede a s brusnicami

Kurací plátok na mede a s brusnicami
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Omyjeme si kuracie plátky, ľahko naklopíme, osolíme, okoreníme a okořeníme rozmarínom. Na panvici si rozpálime olej a na ňom plátky prudko a z oboch strán smažíme. Keď je mäso krásne zlatisto opečené, pridáme do panvičky med a maslo, ktoré na nej roztopíme. Potom, čo sa nám rozpučilo, podlejeme vínom a pridáme brusnice. Takto krátko povaríme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 dl biele víno
1 čajová lyžička rozmarín
4 plátky kurací prsník
2 lyžice med
100 g maslo
mletý čierny korenie
soľ
1 hrnček sladené sušené brusnice alebo kompótované
na ozdobu citron

Postup varenia podľa receptu

Mäso servírujeme s plátkom citrónu, prelial omáčkou. Podávame najlepšie s americkými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací plátok na mede a s brusnicami

Kurací plátok na mede a s brusnicami je delikátne jedlo, ktoré spája sladkosť medu s kyslosťou brusníc. Kuracie mäso sa najprv jemne osmaží na panvici, potom sa pridá med, ktorý mu dodá zlatavú farbu a bohatú chuť. Brusnice potom poskytujú osviežujúci kontrast, ktorý pozdvihuje celý zážitok na novú úroveň. Toto jedlo je ideálne pre slávnostné príležitosti, ale ľahko ho pripravíte aj na bežný obed. Podávajte s ryžou alebo zemiakovou kašou pre dokonalú kombináciu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Hlavné jedlo
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurací plátok na mede a s brusnicami.

Pridať komentár