Kurací plátok na mede a s brusnicami
![Kurací plátok na mede a s brusnicami](/i/sk/kuraci-platok-na-mede-a-s-brusnicami.jpg)
Omyjeme si kuracie plátky, ľahko naklopíme, osolíme, okoreníme a okořeníme rozmarínom. Na panvici si rozpálime olej a na ňom plátky prudko a z oboch strán smažíme. Keď je mäso krásne zlatisto opečené, pridáme do panvičky med a maslo, ktoré na nej roztopíme. Potom, čo sa nám rozpučilo, podlejeme vínom a pridáme brusnice. Takto krátko povaríme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 dl biele víno
1 čajová lyžička rozmarín
4 plátky kurací prsník
2 lyžice med
100 g maslo
mletý čierny korenie
soľ
1 hrnček sladené sušené brusnice alebo kompótované
na ozdobu citron
Postup varenia podľa receptu
Mäso servírujeme s plátkom citrónu, prelial omáčkou. Podávame najlepšie s americkými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací plátok na mede a s brusnicami
Kurací plátok na mede a s brusnicami je delikátne jedlo, ktoré spája sladkosť medu s kyslosťou brusníc. Kuracie mäso sa najprv jemne osmaží na panvici, potom sa pridá med, ktorý mu dodá zlatavú farbu a bohatú chuť. Brusnice potom poskytujú osviežujúci kontrast, ktorý pozdvihuje celý zážitok na novú úroveň. Toto jedlo je ideálne pre slávnostné príležitosti, ale ľahko ho pripravíte aj na bežný obed. Podávajte s ryžou alebo zemiakovou kašou pre dokonalú kombináciu.