Kuracie prsia na pórku

Kuracie prsia nakrájame na plátky, ochutíme soľou, korením a grilovacím korením. Potom ich obalíme v hladkej múke. Na panvici rozpálime lyžicu oleja…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g kuracie prso (bravčové kotlety)
soľ
čierny korenie
grilovacie korenie
hladká múka
2 póriky
vývar
1 sladká smotana
olej
posekaná petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Kuracie prsia pokrájame na plátky, pridáme soľ, korenie a ochutíme grilovacím korením. Potom obalíme plátky mäsa v hladkej múke.
Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a mäso rýchlo opražíme. Prilejeme trochu vývaru (ak nemáme, použijeme vodu a polovicu bujónu) a dusíme, kým nie je mäso polomäkké.
Mäso dáme do zapekacej misy, pridáme na kolieska nakrájaný pór, zalijeme smotanou a upečieme. Podávame s varenými zemiakmi a posypané petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia na pórku
Kuracie prsia na póriku sú lahodný a rýchly pokrm, ideálny na rodinnú večeru. Mäkkučké kuracie mäso sa perfektne dopĺňa s jemným pórikom, ktorý dodáva pokrmu výnimočnú chuť. Tento recept je možné ľahko obohatiť o bylinky a korenie podľa chuti. Podáva sa najlepšie s ryžou alebo zemiakmi, čo z neho robí výdatné a vyvážené jedlo. Vytvorte si vlastnú variáciu a užite si úžasnú kombináciu chutí!