Smažené kurča po Toskánsku

Do väčšej misy nalejeme vajcia, prošľaháme ich, pridáme soľ, korenie, chilli papriku a nasekaný rozmarín. Omyté kurča rozkrájame na približne desať kúskov a vložíme do…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 celé kura
4 veľké vajcia
100 g hladkej múky
2 vetvičky rozmarínu
soľ
pepper
štipka čili papričky (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Do väčšej misy vložíme vajcia, rozšľaháme ich, pridáme soľ, korenie, chilli papriku a nasekaný rozmarín.
Omyjeme kurča, rozkrájame ho na približne 10 častí a ponoríme do vaječnej zmesi. Necháme marinovať aspoň 30 minút.
Potom vyberieme jednotlivé časti kurčaťa a necháme prebytočné vajce odkvapkať späť do misy.
K vajciam pridáme približne 100 gramov múky a vypracujeme cestíčko, ktoré je hustejšie ako na palacinky. (Množstvo múky je iba orientačné, pretože závisí od veľkosti vajec a od toho, aká je múka suchá alebo vlhká).
Kurča zabalíme do cestíčka (môžeme si pomôcť aj lyžičkou) a osmažíme v horúcom oleji do zlata. Podľa chuti osolíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené kurča po Toskánsku
Vyprážané kurča po Toskánsku je lahodné a chrumkavé jedlo, ktoré okúzli každého milovníka českej aj talianskej kuchyne. Toto jedlo sa pripravuje z jemného kuracieho mäsa, ktoré je obalené v chrumkavej strúhanke a následne vyprážané do zlatista. Toskánska verzia často obsahuje bylinky ako rozmarín a šalviu, ktoré dodávajú nezameniteľnú chuť. Podáva sa s čerstvým šalátom a citrónom, čo celé jedlo krásne osvieži. Vyprážané kurča po Toskánsku je skvelou voľbou pre rodinnú večeru aj slávnostné okamihy.