Smažené kurča po Toskánsku

Smažené kurča po Toskánsku
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do väčšej misy nalejeme vajcia, prošľaháme ich, pridáme soľ, korenie, chilli papriku a nasekaný rozmarín. Omyté kurča rozkrájame na približne desať kúskov a vložíme do…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 celé kura
4 veľké vajcia
100 g hladkej múky
2 vetvičky rozmarínu
soľ
pepper
štipka čili papričky (nemusí byť)

Postup varenia podľa receptu

Do väčšej misy vložíme vajcia, rozšľaháme ich, pridáme soľ, korenie, chilli papriku a nasekaný rozmarín.

Omyjeme kurča, rozkrájame ho na približne 10 častí a ponoríme do vaječnej zmesi. Necháme marinovať aspoň 30 minút.

Potom vyberieme jednotlivé časti kurčaťa a necháme prebytočné vajce odkvapkať späť do misy.

K vajciam pridáme približne 100 gramov múky a vypracujeme cestíčko, ktoré je hustejšie ako na palacinky. (Množstvo múky je iba orientačné, pretože závisí od veľkosti vajec a od toho, aká je múka suchá alebo vlhká).

Kurča zabalíme do cestíčka (môžeme si pomôcť aj lyžičkou) a osmažíme v horúcom oleji do zlata. Podľa chuti osolíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené kurča po Toskánsku

Vyprážané kurča po Toskánsku je lahodné a chrumkavé jedlo, ktoré okúzli každého milovníka českej aj talianskej kuchyne. Toto jedlo sa pripravuje z jemného kuracieho mäsa, ktoré je obalené v chrumkavej strúhanke a následne vyprážané do zlatista. Toskánska verzia často obsahuje bylinky ako rozmarín a šalviu, ktoré dodávajú nezameniteľnú chuť. Podáva sa s čerstvým šalátom a citrónom, čo celé jedlo krásne osvieži. Vyprážané kurča po Toskánsku je skvelou voľbou pre rodinnú večeru aj slávnostné okamihy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, vyprážanie, pikantné, bylinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažené kurča po Toskánsku.

Pridať komentár