Kuracie mäso s paprikou

Kuracie mäso s paprikou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vezmeme kuracie mäso, očistíme, umyjeme, na kusy nakrájame. Olúpeme si špekáčky, ktoré nakrájame na kocky. Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Papriku zbavíme vnútorností a nakrájame na prúžky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks cibuľa
2 ks paprika
350 g kuracie mäso (stehenné rezne)
1 ks zakysaná smotana
500 ml mlieko
5 ks špekáčik jemný
3 lyžičky mletá sladká paprika
500 ml voda
3 polievkové lyžice solamyl
2 lyžičky vegeta, podravka
1 lyžička kari korenie
podľa chuti soľ
podľa potreby olej

Postup varenia podľa receptu

Na panvici si osmažíme cibuľku a orestujeme na nej kuracie mäso. K tomu potom pridáme špekáčky a okořeníme. Týmto chvíľku posmažíme a potom podliaty vodou. Chvíľu dusíme a pridávame papriku, kým dusíme do mäkka. Prilijeme mlieko, prikryjeme, povaříme a zahustíme solamylem rozmiešaným v troške vody. Varíme do zhoustnutí. Nakoniec vlijeme smotanu, rozmíchame a podľa chuti dosolíme. Zmes už nevaríme.

Kuracie mäso s paprikou podávame najlepšie s cestovinami či houskovým knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie mäso s paprikou

Kuracie mäso s paprikou je obľúbený pokrm, ktorý sa vyznačuje chutnou kombináciou jemného kuracieho mäsa a sladkej papriky. Tento recept je jednoduchý na prípravu a skvele sa hodí ako na bežné dni, tak na slávnostné stoly. Mäso sa zvyčajne marinujú s bylinkami a korením, potom sa opečie spolu s paprikou, čím vznikne aromatická a chutná zmes. Podáva sa s ryžou alebo zemiakmi a je obľúbeným jedlom v mnohých kuchyniach. Vďaka svojej farebnosti a chuti poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oko.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Španielsky, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, omáčka

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie mäso s paprikou.

Pridať komentár