Kuracie mäso s paprikou
![Kuracie mäso s paprikou](/i/sk/kuracie-maso-s-paprikou.jpg)
Vezmeme kuracie mäso, očistíme, umyjeme, na kusy nakrájame. Olúpeme si špekáčky, ktoré nakrájame na kocky. Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Papriku zbavíme vnútorností a nakrájame na prúžky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks cibuľa
2 ks paprika
350 g kuracie mäso (stehenné rezne)
1 ks zakysaná smotana
500 ml mlieko
5 ks špekáčik jemný
3 lyžičky mletá sladká paprika
500 ml voda
3 polievkové lyžice solamyl
2 lyžičky vegeta, podravka
1 lyžička kari korenie
podľa chuti soľ
podľa potreby olej
Postup varenia podľa receptu
Na panvici si osmažíme cibuľku a orestujeme na nej kuracie mäso. K tomu potom pridáme špekáčky a okořeníme. Týmto chvíľku posmažíme a potom podliaty vodou. Chvíľu dusíme a pridávame papriku, kým dusíme do mäkka. Prilijeme mlieko, prikryjeme, povaříme a zahustíme solamylem rozmiešaným v troške vody. Varíme do zhoustnutí. Nakoniec vlijeme smotanu, rozmíchame a podľa chuti dosolíme. Zmes už nevaríme.
Kuracie mäso s paprikou podávame najlepšie s cestovinami či houskovým knedlíkom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie mäso s paprikou
Kuracie mäso s paprikou je obľúbený pokrm, ktorý sa vyznačuje chutnou kombináciou jemného kuracieho mäsa a sladkej papriky. Tento recept je jednoduchý na prípravu a skvele sa hodí ako na bežné dni, tak na slávnostné stoly. Mäso sa zvyčajne marinujú s bylinkami a korením, potom sa opečie spolu s paprikou, čím vznikne aromatická a chutná zmes. Podáva sa s ryžou alebo zemiakmi a je obľúbeným jedlom v mnohých kuchyniach. Vďaka svojej farebnosti a chuti poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oko.