Sladkokyslé kura

Sladkokyslé kura
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 70 minút
Porcie: 4

Sladkokyslé kurča sa radí medzi najobľúbenejšie jedlá čínskej kuchyne. Jeho jednoduchá príprava a zaujímavá chuťová kombinácia sú kľúčové…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Na kurča
3-4 kuracie prsia
soľ
mletý čierny korenie (podľa chuti)
1 hrnček kukuričného škrobu
2 vajcia (šľahané)
1/4 hrnčeka oleja (na vyprážanie)
Na omáčku
3/4 hrnčeka cukru
4 lyžice kečupu
1/2 hrnčeka octu
1 lyžica sójovej omáčky
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku

Postup varenia podľa receptu

Kuracie prsia rozkrájame na menšie kúsky a ochutíme soľou a korením.

Kurča najprv obalíme v kukuričnom škrobe a potom v rozšľahanom vajci. Rýchlo osmažíme na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu (nesmie byť prepálené). Potom ho naskladáme v jednej vrstve do pekáča.

Zmiesíme cukor, kečup, ocot, sójovú omáčku a cesnak v prášku. Touto omáčkou potrieme kurča.

Pekáč dáme do rúry a pečieme ho hodinu pri teplote 160 °C. Kurča každých 15 minút premiešame.

Ak chceme pripraviť ďalšiu porciu omáčky, zmiešame ďalšie množstvo ingrediencií a na sporáku ich privedieme k varu. Potom varíme na nižšej teplote približne 6-8 minút, kým omáčka nezhustne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Sladkokyslé kura

Sladkokyslé kura je obľúbené jedlo v čínskej kuchyni, ktoré vyniká svojou jedinečnou kombináciou chutí. Tento lahodný recept zvyčajne zahŕňa kuracie mäso marinované v sladkej omáčke na báze sójovej omáčky, octu a cukru, doplnené zeleninou ako sú papriky a ananás. Jedlo sa často podáva s ryžou, ktorá skvele absorbuje jeho chute. Sladkokyslé kura je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladké a zároveň kyslé chute v jednom tanieri.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie, vyprážanie, pikantné, sladkokyslé, čínska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Sladkokyslé kura.

Pridať komentár