Sladkokyslé kura

Sladkokyslé kurča sa radí medzi najobľúbenejšie jedlá čínskej kuchyne. Jeho jednoduchá príprava a zaujímavá chuťová kombinácia sú kľúčové…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na kurča
3-4 kuracie prsia
soľ
mletý čierny korenie (podľa chuti)
1 hrnček kukuričného škrobu
2 vajcia (šľahané)
1/4 hrnčeka oleja (na vyprážanie)
Na omáčku
3/4 hrnčeka cukru
4 lyžice kečupu
1/2 hrnčeka octu
1 lyžica sójovej omáčky
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Kuracie prsia rozkrájame na menšie kúsky a ochutíme soľou a korením.
Kurča najprv obalíme v kukuričnom škrobe a potom v rozšľahanom vajci. Rýchlo osmažíme na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu (nesmie byť prepálené). Potom ho naskladáme v jednej vrstve do pekáča.
Zmiesíme cukor, kečup, ocot, sójovú omáčku a cesnak v prášku. Touto omáčkou potrieme kurča.
Pekáč dáme do rúry a pečieme ho hodinu pri teplote 160 °C. Kurča každých 15 minút premiešame.
Ak chceme pripraviť ďalšiu porciu omáčky, zmiešame ďalšie množstvo ingrediencií a na sporáku ich privedieme k varu. Potom varíme na nižšej teplote približne 6-8 minút, kým omáčka nezhustne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Sladkokyslé kura
Sladkokyslé kura je obľúbené jedlo v čínskej kuchyni, ktoré vyniká svojou jedinečnou kombináciou chutí. Tento lahodný recept zvyčajne zahŕňa kuracie mäso marinované v sladkej omáčke na báze sójovej omáčky, octu a cukru, doplnené zeleninou ako sú papriky a ananás. Jedlo sa často podáva s ryžou, ktorá skvele absorbuje jeho chute. Sladkokyslé kura je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladké a zároveň kyslé chute v jednom tanieri.