Kurča na pive s hubami

Osolené a okorenené kuracie stehná umiestnime do zapekacej misy, pridáme k nim nahrubo nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pásiky pokvapkáme olivovým olejom a prilievame pivo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 kuracie stehná
150 g šampiňónov
300 ml svetlého piva
100 ml smotany
1 cibuľa
300 g cestovín
perec
olivový olej
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Osolené a opepřené kuracie stehná dáme do zapekacej misy spolu s hrubo nakrájanými hubami a cibuľou.
Olej olivového oleja nalejeme a pridáme pivo. V rúre predhriatej na 180°C pečieme po dobu 30-40 minút.
Po upečení vyberieme kuracie stehná, omáčku obohatíme smotanou a osolíme a opepříme podľa chuti.
Mäso vrátime do zapekacej misy a necháme chvíľu odpočívať.
Podávame s uvarenými cestovinami a posypané nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča na pive s hubami
Kurča na pive s hubami je výnimočné jedlo, ktoré spája chuťovo delikátne krehké kuracie mäso s bohatou chuťou piva. Pri jeho príprave sa mäso marinuje v pive, čo mu dodáva hĺbku a šťavnatosť. Huby, ktoré sa do omáčky pridávajú, zabezpečujú nielen výbornú chuť, ale aj zaujímavú textúru. Toto jedlo je ideálne pre slávnostné večere aj každodenné rodinné jedlá. Podávať ho môžete s zemiakovou kašou či čerstvým chlebom, aby si každý mohol vychutnať lahodnú omáčku.