Plnené kuracie rolky

Kuracie stehná bez kosti jemne naklepeme cez fóliu, dochutíme soľou a korením. Cibuľu a kapustu nakrájame na tenké prúžky, klobásu na kúsky. Na plátky...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 plátky z vykostených kuracích stehien
1 väčšia cibuľa
1/4 hlávky bieleho kapusty
1 klobáska
1 smotana na varenie
hladká múka na zahustenie
soľ
pepper
podravka
olej na panvicu
Postup varenia podľa receptu
Vykoštěné kuracie stehná jemne naklepeme cez potravinovú fóliu, osolíme a okoreníme čiernym korením. Cibuľu a kapustu pokrájame na tenké prúžky a klobásu na menšie kúsky.
Na kúsky nakrájame kapustu, cibuľu a kúsok klobásy, všetko zvineme a zabezpečíme niťou alebo povrázkom, jemne osolíme a okoreníme.
Na panvici zahrejeme olej, osmažíme zvyšok cibule do sklovita a pridáme kuracie závitky. Necháme mäso opražiť zo všetkých strán a potom prisypeme zvyšok nakrájanej kapusty, okoreníme Podravkou a dusíme, kým nebude mäkké.
Mäso vyberieme a zmes na panvici prelialme smotanou. Ak je to potrebné, pridáme trochu hladkej múky. Podávame s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené kuracie rolky
Plnené kuracie rolky sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka hydiny. Kuracie prsia sú jemne naklepané, plnené zmesou syra, šunky a byliniek, a následne stočené do tvaru rolky. Pečené alebo opekané na panvici, rolky majú chrumkavú kôrku a šťavnatý vnútro. Podávajú sa často s omáčkou a čerstvou zeleninou, čo z nich robí ideálne hlavné jedlo pre rodinné večere či oslavy. Toto jedlo spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou, čo z neho robí obľúbenú voľbu v slovenskej kuchyni.