Plnené kuracie rolky

Plnené kuracie rolky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Kuracie stehná bez kosti jemne naklepeme cez fóliu, dochutíme soľou a korením. Cibuľu a kapustu nakrájame na tenké prúžky, klobásu na kúsky. Na plátky...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 plátky z vykostených kuracích stehien
1 väčšia cibuľa
1/4 hlávky bieleho kapusty
1 klobáska
1 smotana na varenie
hladká múka na zahustenie
soľ
pepper
podravka
olej na panvicu

Postup varenia podľa receptu

Vykoštěné kuracie stehná jemne naklepeme cez potravinovú fóliu, osolíme a okoreníme čiernym korením. Cibuľu a kapustu pokrájame na tenké prúžky a klobásu na menšie kúsky.

Na kúsky nakrájame kapustu, cibuľu a kúsok klobásy, všetko zvineme a zabezpečíme niťou alebo povrázkom, jemne osolíme a okoreníme.

Na panvici zahrejeme olej, osmažíme zvyšok cibule do sklovita a pridáme kuracie závitky. Necháme mäso opražiť zo všetkých strán a potom prisypeme zvyšok nakrájanej kapusty, okoreníme Podravkou a dusíme, kým nebude mäkké.

Mäso vyberieme a zmes na panvici prelialme smotanou. Ak je to potrebné, pridáme trochu hladkej múky. Podávame s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené kuracie rolky

Plnené kuracie rolky sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka hydiny. Kuracie prsia sú jemne naklepané, plnené zmesou syra, šunky a byliniek, a následne stočené do tvaru rolky. Pečené alebo opekané na panvici, rolky majú chrumkavú kôrku a šťavnatý vnútro. Podávajú sa často s omáčkou a čerstvou zeleninou, čo z nich robí ideálne hlavné jedlo pre rodinné večere či oslavy. Toto jedlo spája jednoduchosť prípravy s bohatou chuťou, čo z neho robí obľúbenú voľbu v slovenskej kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, kapusta, dusenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Plnené kuracie rolky.

Pridať komentár