Klasické kura na paprike
![Klasické kura na paprike](/i/sk/klasicke-kura-na-paprike.jpg)
Ak chcete jednoduchý recept na kurča na papriky, vyskúšajte práve tento.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 porcie kurča
1 ks cibuľa
40 g hladká múka
50 g maslo
2 dl smotana (12%)
mletá sladká paprika
podľa chuti soľ
Postup varenia podľa receptu
Kurča očistíme a naporcujeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Na masle osmažíme cibuľu, ktorá keď zezlátnu, vmiešame mletú papriku. Po zpeniťí zalejeme troškou vody, pridáme osolené porcie kurčaťa a dusíme pod pokrievkou. Pri dusení podlievame vodou podľa potreby.
Mäkké porcie kurčaťa vyberieme, šťavu zahustíme svetlou jíškou (ktorú sme pripravili z múky a masla), rozšľaháme a povaríme najmenej 20 minút v hustšiu omáčku. Zalejeme smotanou, necháme prejsť varom, osolíme. Omáčku nalejeme na porcie kurčaťa a prehrejeme.
Klasické kurča na paprike podávame s cestovinami, ryžou alebo knedlíkom z bieleho pečiva.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Klasické kura na paprike
Klasické kurča na paprike je tradičné české jedlo, ktoré si obľúbilo mnohých. Tento pokrm sa pripravuje z kuracieho mäsa, ktoré je na kocky nakrájané a podáva sa v jemnej, krémovej omáčke z papriky a smotany. Obohatené o ďalšie prísady, ako sú cibuľa a korenie, sa stáva neodolateľným gastronomickým zážitkom. Najčastejšie sa podáva s knedlíkmi alebo cestovinami, čo pokrmu dodáva na výnimočnosti. Kurča na paprike je ideálnou voľbou pre rodinný obed či večeru, ktorá poteší každého milovníka domácej kuchyne.