Kurací čína

Kuracie čína je obľúbené jedlo, ktoré sa vždy vydarí. Kombinácia kuracieho mäsa, zeleniny, húb a korenia vytvára skvelú chuť. Recept je…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3 kuracie prsia
1 červená paprika
1 cibuľa
1/2 plechovky kukurice
1 malá plechovka sterilizovaných húb
3 lyžice sójovej omáčky (podľa chuti)
2 lyžice vody
1 čajová lyžička korenia na čínu
1 čajová lyžička kari
1 čajová lyžička mletého zázvoru
mletý čierny korenie
soľ
chilli (podľa chuti)
1 vrchovatá lyžica zemiakového škrobu (Solamyl)
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Omyté a očistené mäso nakrájame na tenké prúžky a vložíme do misky. Primiešame korenie na čínu, čierne korenie a zázvor, a všetko posypeme škrobom. Dôkladne premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.
Odlúpeme cibuľu, zbavíme papriku semienok a obe suroviny nakrájame na tenké pásiky.
Na hlbokej panvici zohrejeme olej a na silnom ohni opekáme kuracie mäso. Keď je mäso zlatavé zo všetkých strán, pridáme nakrájanú zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.
Zalijeme troma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lyžicami vody. Primiešame kari a prelisovaný cesnak, dôkladne premiešame a necháme zeleninu zmäknúť asi 10-15 minút.
Môžeme pridať soľ alebo chilli podľa chuti. Sójovú omáčku používame podľa vlastných preferencií a zeleninu volíme podľa vlastného uváženia.
Najlepšie to chutí s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací čína
Kurací čína je obľúbené jedlo čínskej kuchyne, ktoré sa rýchlo a jednoducho pripravuje. Hlavnými ingredienciami sú kuracie mäso, zelenina, ako je paprika, mrkva a cibuľa, a omáčka na báze sójovej omáčky, ktorá dodáva pokrmu bohatú chuť. Obvykle sa podáva s ryžou alebo rezancami. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj vyvážený, pretože obsahuje bielkoviny a vitamíny zo zeleniny. Ideálna voľba pre rýchly obed alebo večeru!