Kurací čína

Kurací čína
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 25 minút
Porcie: 3

Kuracie čína je obľúbené jedlo, ktoré sa vždy vydarí. Kombinácia kuracieho mäsa, zeleniny, húb a korenia vytvára skvelú chuť. Recept je…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 kuracie prsia
1 červená paprika
1 cibuľa
1/2 plechovky kukurice
1 malá plechovka sterilizovaných húb
3 lyžice sójovej omáčky (podľa chuti)
2 lyžice vody
1 čajová lyžička korenia na čínu
1 čajová lyžička kari
1 čajová lyžička mletého zázvoru
mletý čierny korenie
soľ
chilli (podľa chuti)
1 vrchovatá lyžica zemiakového škrobu (Solamyl)
2 strúčiky cesnaku
olivový olej

Postup varenia podľa receptu

Omyté a očistené mäso nakrájame na tenké prúžky a vložíme do misky. Primiešame korenie na čínu, čierne korenie a zázvor, a všetko posypeme škrobom. Dôkladne premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.

Odlúpeme cibuľu, zbavíme papriku semienok a obe suroviny nakrájame na tenké pásiky.

Na hlbokej panvici zohrejeme olej a na silnom ohni opekáme kuracie mäso. Keď je mäso zlatavé zo všetkých strán, pridáme nakrájanú zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.

Zalijeme troma lyžicami sójovej omáčky a dvoma lyžicami vody. Primiešame kari a prelisovaný cesnak, dôkladne premiešame a necháme zeleninu zmäknúť asi 10-15 minút.

Môžeme pridať soľ alebo chilli podľa chuti. Sójovú omáčku používame podľa vlastných preferencií a zeleninu volíme podľa vlastného uváženia.

Najlepšie to chutí s ryžou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurací čína

Kurací čína je obľúbené jedlo čínskej kuchyne, ktoré sa rýchlo a jednoducho pripravuje. Hlavnými ingredienciami sú kuracie mäso, zelenina, ako je paprika, mrkva a cibuľa, a omáčka na báze sójovej omáčky, ktorá dodáva pokrmu bohatú chuť. Obvykle sa podáva s ryžou alebo rezancami. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj vyvážený, pretože obsahuje bielkoviny a vitamíny zo zeleniny. Ideálna voľba pre rýchly obed alebo večeru!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (158 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, pre začiatočníkov, do 30 minút, vyprážanie, čínska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kurací čína.

Pridať komentár