Kuracie rezne na divoko

Prsia nakrájame na tenké prúžky a marinujeme ich v dvoch lyžiciach oleja, korení a jemne nasekanej rozmaríne. Necháme odležať ideálne do druhého dňa. Na oleji…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 g kuracích pŕs
1 KL korenia Divočina
vetvička rozmarínu
2 cibule
100 g pórku
100 g čerstvých húb
3 PL oleja
200 ml smotany
150 ml bieleho vína
soľ
Postup varenia podľa receptu
Prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame ich s dvoma lyžicami oleja, korením a jemne nasekaným rozmarínom. Necháme marinovať ideálne do nasledujúceho dňa.
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, potom pridáme mäso a opečieme ho. Pridáme na rezančeky nakrájaný pórok a huby, všetko spoločne orestujeme. Následne zalijeme vínom a smotanou, dochutíme soľou a korením a podávame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie rezne na divoko
Kuracie rezančeky na divoko sú lahodným pokrmom, ktorý spája tradičnú slovenskú kuchyňu s chuťou prírody. Jemné kuracie mäso je nakrájané na rezančeky a marinované vo výrazných bylinkách a koreninách. Potom sa opečie na panvici a podáva sa s omáčkou z lesných húb a smotany, čo dodáva jedlu jedinečný charakter. Doplnene o čerstvú zeleninu a knedlíky sa stáva skvelou voľbou pre každú príležitosť. Tento pokrm poteší milovníkov mäsa aj tých, ktorí ocenia chuť divokej prírody.