Kuracie rezne na divoko

Kuracie rezne na divoko
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Prsia nakrájame na tenké prúžky a marinujeme ich v dvoch lyžiciach oleja, korení a jemne nasekanej rozmaríne. Necháme odležať ideálne do druhého dňa. Na oleji…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g kuracích pŕs
1 KL korenia Divočina
vetvička rozmarínu
2 cibule
100 g pórku
100 g čerstvých húb
3 PL oleja
200 ml smotany
150 ml bieleho vína
soľ

Postup varenia podľa receptu

Prsia nakrájame na tenké prúžky a zmiešame ich s dvoma lyžicami oleja, korením a jemne nasekaným rozmarínom. Necháme marinovať ideálne do nasledujúceho dňa.

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, potom pridáme mäso a opečieme ho. Pridáme na rezančeky nakrájaný pórok a huby, všetko spoločne orestujeme. Následne zalijeme vínom a smotanou, dochutíme soľou a korením a podávame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie rezne na divoko

Kuracie rezančeky na divoko sú lahodným pokrmom, ktorý spája tradičnú slovenskú kuchyňu s chuťou prírody. Jemné kuracie mäso je nakrájané na rezančeky a marinované vo výrazných bylinkách a koreninách. Potom sa opečie na panvici a podáva sa s omáčkou z lesných húb a smotany, čo dodáva jedlu jedinečný charakter. Doplnene o čerstvú zeleninu a knedlíky sa stáva skvelou voľbou pre každú príležitosť. Tento pokrm poteší milovníkov mäsa aj tých, ktorí ocenia chuť divokej prírody.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, huby, hydinové mäso, restovanie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, bylinky, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie rezne na divoko.

Pridať komentár