Zapečené kura na smotane

Zapečené kura na smotane
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Celé kura si rozdelíme na menšie časti alebo použijeme už naporcované kusy stehien či pŕs a obalíme ich v korení. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 ks kurča
10 ks zemiaky
1 - 2 kelímkov trvanlivá smotana
podľa chuti 1 balíček korenie na pečené kurča
soľ
podľa potreby 3 - 4 lyžice olej

Postup varenia podľa receptu

Vylejeme plech olejom, na ktorý pokladáme zemiakové kolieska. Do nich potom vkladáme kurča tak, aby boli kúsky čo najviac ponorené. Takto zalievame smotanou, vkladáme do rúry na 220°C a pečieme po dobu 1,5-2 hodiny, podľa toho, kedy je kurča hotové.

Veľmi jednoduchá príprava, úžasná chuť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené kura na smotane

Zapečené kurča na smotane je obľúbený pokrm, ktorý spája šťavnaté kuracie mäso s krémovou, lahodnou smotanou. Príprava je jednoduchá – kurča sa marinuje s korením a bylinkami, potom sa pokryje silnou vrstvou smotany a zapečie v rúre. Výsledok je chutné jedlo, ktoré sa skvele hodí s ryžou alebo čerstvým chlebom. Táto výborná kombinácia robí z každého obeda alebo večere kulinársky zážitok. Zapečené kurča na smotane je ideálna voľba pre rodinné stolovanie alebo slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso, Hlavné jedlo, Pečené zemiaky a cestoviny, Zeleninové
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zapečené kura na smotane.

Pridať komentár