Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou

Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Do kuracieho prsníka urobíme nožom dieru a postupne ju naplníme sušenými paradajkami a kúskami hlávkového kapusty. Osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

kuracie prsia
sušené paradajky
hlávková kapusta
zemiaky
tymián
olej
soľ
piper

Postup varenia podľa receptu

Do kuracieho prsníka urobíme nůžkami prerezanie a postupne ho naplníme sušenými rajčinami a kúskami hlávkového zelena. Potom osolíme a okoreníme.

Na rozpálenej panvici prudko opražíme zhruba 5 minút z oboch strán. Potom ich presunieme na plech, podlejeme trochu vodou a vložíme do rúry. Občas ich polievame šťavou, ktorá sa na plechu vytvorila.

Olúpeme zemiaky a uvaríme ich. Potom ich opečieme na panvici s malým množstvom tymiánu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou

Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a kapustou predstavujú lahodnú kombináciu chutí a zdravia. Šťavnaté kuracie mäso je opečené do zlatista a následne naplnené aromatickými sušenými paradajkami, ktoré dodávajú pokrmu bohatú chuť. Kapusta pridáva sviežosť a chrumkavosť, čím sa vytvára dokonalý kontrast. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, ideálny pre každú príležitosť. Navyše je ľahký na prípravu, čo z neho robí skvelú voľbu pre rýchlu večeru alebo slávnostný obed.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, bezlepkové, pečenie, kapusta, bylinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou.

Pridať komentár