Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou

Do kuracieho prsníka urobíme nožom dieru a postupne ju naplníme sušenými paradajkami a kúskami hlávkového kapusty. Osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
kuracie prsia
sušené paradajky
hlávková kapusta
zemiaky
tymián
olej
soľ
piper
Postup varenia podľa receptu
Do kuracieho prsníka urobíme nůžkami prerezanie a postupne ho naplníme sušenými rajčinami a kúskami hlávkového zelena. Potom osolíme a okoreníme.
Na rozpálenej panvici prudko opražíme zhruba 5 minút z oboch strán. Potom ich presunieme na plech, podlejeme trochu vodou a vložíme do rúry. Občas ich polievame šťavou, ktorá sa na plechu vytvorila.
Olúpeme zemiaky a uvaríme ich. Potom ich opečieme na panvici s malým množstvom tymiánu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a hlávkovým kapustou
Kuracie prsia plnené sušenými paradajkami a kapustou predstavujú lahodnú kombináciu chutí a zdravia. Šťavnaté kuracie mäso je opečené do zlatista a následne naplnené aromatickými sušenými paradajkami, ktoré dodávajú pokrmu bohatú chuť. Kapusta pridáva sviežosť a chrumkavosť, čím sa vytvára dokonalý kontrast. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, ideálny pre každú príležitosť. Navyše je ľahký na prípravu, čo z neho robí skvelú voľbu pre rýchlu večeru alebo slávnostný obed.