Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku

Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 4

Neviete, čo s prebytkami kuracieho mäsa? Môžete ich využiť na jednoduché a výživné jedlo. Stačí ich osmahnúť s rôznou zeleninou na wok panvici.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g obraného mäsa z polievky
100 g slaniny
150 g cibule (1 veľká)
2 strúčiky cesnaku
1 stonku zeleru
1/2 veľkej žltej papriky
1/2 veľkej červenej papriky
200 ml vývaru (alebo vody)
1 čajová lyžička hladkej múky
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 plátok masla (1 cm)
mleté korenie (podľa potreby)
soľ (podľa potreby)
lístečky hladkolisté petržlenovej vňate
lístečky zeleru

Postup varenia podľa receptu

Uvarené kuracie mäso z kostí nakrájame na menšie kúsky. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky.

Zeleninu umyjeme a olúpeme. Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky, papriky na širšie pruhy a reďkovky nakrájame na jemno.

Na panvici s hlbokým dnom rozpálime maslo. Potom pridáme mäso, rýchlo ho orestujeme a následne ho preložíme na tanier.

Do panvice k mäsu vložíme slaninu. Akonáhle začne uvoľňovať tuk a naberať ružovú farbu, pridáme cibuľu a cesnak a necháme ich zesklovatieť.

Následne pridáme papriky, reďkovky a sójovú omáčku, a všetko necháme päť minút osmažiť.

Následne vmiešame osmažené mäso, múku rozpustenú v vývare alebo vode a za priebežného miešania varíme 10 minút.

Na koniec primiešame nasekané bylinky a osolíme a opepříme podľa chuti.

K vareniu sa hodia uvarené zemiaky.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku

Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku je skvelou voľbou pre milovníkov zdravého jedla. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuracie kusy s pestrou škálou čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, brokolica a paprika. Príprava vo woku zabezpečuje rýchle a rovnomerné prepečenie, čo zachováva cenné živiny a chuť surovín. Dochutené sójovou omáčkou, zázvorom a cesnakom je jedlo výborne vyvážené a chutné. Ideálne ako ľahký obed alebo večera, ktoré zasýtia a potešia vaše chuťové poháriky.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, obed, ľahké, bežný deň, ľahký

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku.

Pridať komentár