Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku

Neviete, čo s prebytkami kuracieho mäsa? Môžete ich využiť na jednoduché a výživné jedlo. Stačí ich osmahnúť s rôznou zeleninou na wok panvici.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g obraného mäsa z polievky
100 g slaniny
150 g cibule (1 veľká)
2 strúčiky cesnaku
1 stonku zeleru
1/2 veľkej žltej papriky
1/2 veľkej červenej papriky
200 ml vývaru (alebo vody)
1 čajová lyžička hladkej múky
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 plátok masla (1 cm)
mleté korenie (podľa potreby)
soľ (podľa potreby)
lístečky hladkolisté petržlenovej vňate
lístečky zeleru
Postup varenia podľa receptu
Uvarené kuracie mäso z kostí nakrájame na menšie kúsky. Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky.
Zeleninu umyjeme a olúpeme. Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky, papriky na širšie pruhy a reďkovky nakrájame na jemno.
Na panvici s hlbokým dnom rozpálime maslo. Potom pridáme mäso, rýchlo ho orestujeme a následne ho preložíme na tanier.
Do panvice k mäsu vložíme slaninu. Akonáhle začne uvoľňovať tuk a naberať ružovú farbu, pridáme cibuľu a cesnak a necháme ich zesklovatieť.
Následne pridáme papriky, reďkovky a sójovú omáčku, a všetko necháme päť minút osmažiť.
Následne vmiešame osmažené mäso, múku rozpustenú v vývare alebo vode a za priebežného miešania varíme 10 minút.
Na koniec primiešame nasekané bylinky a osolíme a opepříme podľa chuti.
K vareniu sa hodia uvarené zemiaky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku
Kuracie mäso z polievky na čerstvej zelenine vo woku je skvelou voľbou pre milovníkov zdravého jedla. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuracie kusy s pestrou škálou čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, brokolica a paprika. Príprava vo woku zabezpečuje rýchle a rovnomerné prepečenie, čo zachováva cenné živiny a chuť surovín. Dochutené sójovou omáčkou, zázvorom a cesnakom je jedlo výborne vyvážené a chutné. Ideálne ako ľahký obed alebo večera, ktoré zasýtia a potešia vaše chuťové poháriky.