Kuracie mäso na kari s ryžou a zeleninou

Poznajte nádherný svet kari. Pokrm, ktorý sa ľahko a rýchlo pripravuje a ponúka ostrú chuť, vás určite poteší. Kúsky mäsa a zeleniny v intenzívnej omáčke sú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g kuracích prsného rezňa
3 polievkové lyžice oleja
1 čajová lyžička kari (aj viac)
1,5 polievkovej lyžice sójovej omáčky
1 sáčok mrazenej zeleniny (akákoľvek)
Podľa chuti
soľ
mletý čierny korenie
Na zahustenie
2 čajové lyžičky hladkej múky
trochu vody
Ryža
250 g ryže
soľ
1 štipka kari korenia
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na tenké pásiky, okoreníme soľou a čiernym korením. Potom ho vložíme na rozpálenú panvicu s olejom a restujeme. Nakoniec primiešame kari a sójovú omáčku.
Pridáme zeleninu, trošku ju zalijeme vodou a chvíľu ju povaríme.
Hmotu zhutníme dvoma lyžičkami múky rozpuštěnými v malom množstve vody, zakryjeme pokrievkou a pustíme sa do dusenia.
Uvaríme ryžu so soľou a troškou kari. Podávame ju s mäsom a zeleninou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie mäso na kari s ryžou a zeleninou
Kuracie mäso na kari s ryžou a zeleninou je vynikajúci pokrm, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Tenké plátky kurčaťa sú marinované v aromatickej kari korenine a následne sa dusia so zeleninou, ako sú mrkva, paprika a hrášok. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné, vďaka obsahu bielkovín a vitamínov. Ryža podávaná ako príloha dokonale dopĺňa pikantnú chuť kari, čo vytvára harmonický a lahodný zážitok. Ideálna voľba pre milovníkov ázijskej kuchyne!