Morčací guláš

Morčací guláš
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Jedlá pripravené v jednom hrnci predstavujú najjednoduchšiu metódu, ako uvariť lahodný obed alebo večeru pre celú rodinu. Skúste si pripraviť skvelý morčací guláš…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 morčacie stehno (vykostené)
1 veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
3-5 lyžíc hladkej múky
olej
600-800 ml vývaru
Korenie - podľa chuti
mletá červená paprika pálivá
mletá červená paprika sladká
majoránka
soľ
mletý čierny korenie
drvený kmín
1 štipka nového mletého korenia

Postup varenia podľa receptu

Odkostnené morčacie stehno rozkrájame na kocky.

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a dochutíme soľou a korením. Potom pridáme prelisovaný cesnak, drvený kmín, majoránku, štipku nového korenia a sladkú papriku, prípadne aj pálivú pre tých, ktorí ju majú radi.

Mäso najprv osmažíme, potom trochu podlieme vodou alebo vývarom a dusíme, kým nebude mäkké.

Z hladkej múky a vody urobíme zátřepku a keď je mäso skoro mäkké, zahustíme a varíme ešte asi 20 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčací guláš

Morčací guláš je lahodný a výživný pokrm, ktorý sa teší obľube na slovenských stoloch. Tento guláš sa pripravuje z kvalitného morčacieho mäsa, ktoré je jemnejšie a zdravšou alternatívou k tradičnému hovädziemu. Mäso sa pomaly varí vo voňavej omáčke z cibule, cesnaku, papriky a korenia, čo mu dodáva bohatú chuť. Podáva sa najčastejšie s knedlíkmi alebo cestovinami. Morčací guláš je ideálnou voľbou pre rodinné obedy alebo večere, ktoré potešia všetky chute.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: hydinové mäso, omáčky, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, ľahký, pre začiatočníkov, dusenie, morčacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Morčací guláš.

Pridať komentár