Morčací guláš

Jedlá pripravené v jednom hrnci predstavujú najjednoduchšiu metódu, ako uvariť lahodný obed alebo večeru pre celú rodinu. Skúste si pripraviť skvelý morčací guláš…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 morčacie stehno (vykostené)
1 veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
3-5 lyžíc hladkej múky
olej
600-800 ml vývaru
Korenie - podľa chuti
mletá červená paprika pálivá
mletá červená paprika sladká
majoránka
soľ
mletý čierny korenie
drvený kmín
1 štipka nového mletého korenia
Postup varenia podľa receptu
Odkostnené morčacie stehno rozkrájame na kocky.
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a dochutíme soľou a korením. Potom pridáme prelisovaný cesnak, drvený kmín, majoránku, štipku nového korenia a sladkú papriku, prípadne aj pálivú pre tých, ktorí ju majú radi.
Mäso najprv osmažíme, potom trochu podlieme vodou alebo vývarom a dusíme, kým nebude mäkké.
Z hladkej múky a vody urobíme zátřepku a keď je mäso skoro mäkké, zahustíme a varíme ešte asi 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Morčací guláš
Morčací guláš je lahodný a výživný pokrm, ktorý sa teší obľube na slovenských stoloch. Tento guláš sa pripravuje z kvalitného morčacieho mäsa, ktoré je jemnejšie a zdravšou alternatívou k tradičnému hovädziemu. Mäso sa pomaly varí vo voňavej omáčke z cibule, cesnaku, papriky a korenia, čo mu dodáva bohatú chuť. Podáva sa najčastejšie s knedlíkmi alebo cestovinami. Morčací guláš je ideálnou voľbou pre rodinné obedy alebo večere, ktoré potešia všetky chute.