Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou

Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, následne ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a pečieme ich zakryté, kým nezmäknú. Na záver odokryjeme a ešte ich 10 minút dopečieme.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kačacie stehienka
soľ
korenie
bazalka

Kaša
2 batáty
4 jablká
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky tymiánu
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, potom ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a zakryté pečieme, kým nie sú mäkké. Následne odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme.

Olúpané batáty spolu s jablkami nakrájame na kocky. Pridáme nakrájané cibule, celé strúčiky cesnaku, tymián, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou tak, aby bola hladina zhruba 1 cm pod batátmi, zakryjeme a varíme 15 minút. Potom pridáme olej a všetko rozmixujeme.

Upečené nôžky servírujeme s kašou z batátov a posypeme bazalkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou

Kachní stehná s batátovo-jablkovou kašou predstavujú lahodné spojenie tradičnej českej kuchyne a moderného poňatia. Kachňacie mäso je pečené do zlatista, čo mu dodáva chrumkavú kôrku a šťavnatosť. Batáty, vďaka svojej sladkej chuti, sa skvele dopĺňajú s kyslosťou jabĺk, čím vytvárajú jedinečnú jemnú kašu. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať gastronomický zážitok plný chutí a textúr. Servírovanie s bylinkami a prírodnými omáčkami umocňuje celkový dojem a prináša do vášho stola kúsok jari.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, hydinové mäso, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, ľahký, pečenie, bylinky, jablká, kačacie mäso

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou.

Pridať komentár