Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou

Kačacie stehná osolíme a okoreníme, následne ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a pečieme ich zakryté, kým nezmäknú. Na záver odokryjeme a ešte ich 10 minút dopečieme.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kačacie stehienka
soľ
korenie
bazalka
Kaša
2 batáty
4 jablká
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky tymiánu
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Kačacie stehná osolíme a okoreníme, potom ich umiestnime do pekáča. Pridáme trochu vody a zakryté pečieme, kým nie sú mäkké. Následne odkryjeme a ešte 10 minút dopečieme.
Olúpané batáty spolu s jablkami nakrájame na kocky. Pridáme nakrájané cibule, celé strúčiky cesnaku, tymián, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou tak, aby bola hladina zhruba 1 cm pod batátmi, zakryjeme a varíme 15 minút. Potom pridáme olej a všetko rozmixujeme.
Upečené nôžky servírujeme s kašou z batátov a posypeme bazalkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kačacie stehienka s batátovo - jablkovou kašou
Kachní stehná s batátovo-jablkovou kašou predstavujú lahodné spojenie tradičnej českej kuchyne a moderného poňatia. Kachňacie mäso je pečené do zlatista, čo mu dodáva chrumkavú kôrku a šťavnatosť. Batáty, vďaka svojej sladkej chuti, sa skvele dopĺňajú s kyslosťou jabĺk, čím vytvárajú jedinečnú jemnú kašu. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú vychutnať gastronomický zážitok plný chutí a textúr. Servírovanie s bylinkami a prírodnými omáčkami umocňuje celkový dojem a prináša do vášho stola kúsok jari.