Kuracie bábovka

Mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Vyskladáme formu na bábovku papierom na pečenie a postupne do nej vrstvíme najprv mäso, potom nastrúhaný syr...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Kuracie prsia 1 kg
4-5 vajec
kúsok salámy (ja som dala poličan)
tvrdý syr asi 10 dkg
pažítka
korenie podľa chuti a zvyklostí
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Mäso nakrájame na tenké kúsky, osolíme a pridáme korenie.
Vložte do formy na bábovku pečiaci papier a vrstvite postupne mäso, nastrúhaný syr, plátky salámy a potom zalite polovicou vyšľahaných vajec. Tento postup opakujte.
Na záver pridáme mäso, zalijeme zvyšnými vajcami a pečieme v rúre na 200°C po dobu 1 až 1 a pol hodiny.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie bábovka
Kuracia bábovka je lahodné a sýte jedlo, ktoré spája tradičné pečenie s modernými chuťami. Táto slaná bábovka obsahuje jemne nasekané kuracie mäso, zeleninu a korenie, všetko pečené do zlatista. Je ideálna ako hlavný chod alebo ako pohostenie na slávnostných udalostiach. Oproti klasickým sladkým bábovkám prináša zaujímavú variáciu, ktorú si zamilujete. Podáva sa teplá, často s čerstvým šalátom alebo omáčkou, čo zvýrazní jej chuť. Kuracia bábovka je chutná, výživná a skvelá alternatíva pre rodinné obedy.