Kuracie bábovka

Kuracie bábovka
Doba prípravy: 120 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso nakrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Vyskladáme formu na bábovku papierom na pečenie a postupne do nej vrstvíme najprv mäso, potom nastrúhaný syr...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Kuracie prsia 1 kg
4-5 vajec
kúsok salámy (ja som dala poličan)
tvrdý syr asi 10 dkg
pažítka
korenie podľa chuti a zvyklostí
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Mäso nakrájame na tenké kúsky, osolíme a pridáme korenie.

Vložte do formy na bábovku pečiaci papier a vrstvite postupne mäso, nastrúhaný syr, plátky salámy a potom zalite polovicou vyšľahaných vajec. Tento postup opakujte.

Na záver pridáme mäso, zalijeme zvyšnými vajcami a pečieme v rúre na 200°C po dobu 1 až 1 a pol hodiny.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kuracie bábovka

Kuracia bábovka je lahodné a sýte jedlo, ktoré spája tradičné pečenie s modernými chuťami. Táto slaná bábovka obsahuje jemne nasekané kuracie mäso, zeleninu a korenie, všetko pečené do zlatista. Je ideálna ako hlavný chod alebo ako pohostenie na slávnostných udalostiach. Oproti klasickým sladkým bábovkám prináša zaujímavú variáciu, ktorú si zamilujete. Podáva sa teplá, často s čerstvým šalátom alebo omáčkou, čo zvýrazní jej chuť. Kuracia bábovka je chutná, výživná a skvelá alternatíva pre rodinné obedy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, hydinové mäso, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, večierky a oslavy, narodeniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kuracie bábovka.

Pridať komentár