Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky

Gaštany varte v mlieku, kým nezmäknú, potom ich teplé ošúpte a pomelte. Maslo so soľou a kvetom vyšľahajte, postupne pridávajte žĺtky, mäso a mleté.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
3,6 kg moriaka
Nádivka
100 g masla
100 g kuracích alebo bravčových pečení
250 g gaštanov
4 vajcia
500 g mletého mäsa
na dochutenie soľ
muškátový oriešok
mandle
strúhanka
Na zemiaky
600 g zemiakov podľa stravníkov
1 jarná cibuľka
2 mrkvy
200 ml smotany
250 g kapusty
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Gaštany uvarte v mlieku, kým nezmäknú, potom ich teplé olupte a rozomlette. Maslo so soľou zmiešajte s kvetom, postupne pridávajte žĺtka, mäso, mleté pečeň, gaštany, sneh z bielkov, trochu strúhanky a mandle. Touto zmesou naplňte moriaka, aj pod kožu, osoľte a posypte korením na hydinu, poklaďte maslom a dajte piecť.
Zemiaky s mrkvou uvaríme, rovnako aj kapustu. Potom dáme variť smotanu s nakrájanou cibuľou. Uvarené zemiaky s mrkvou rozmačkáme, pridáme kapustu, zalejeme smotanou a dobre premiešame. Na záver ochutnáme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky
Krutá s gaštanovou nádivkou je lahodné jedlo, ktoré spája tradičné české chute. Mäkke a šťavnaté mäso moriaka je plnené výbornou nádivkou z pečených gaštanov, byliniek a ďalšími ingredienciami, ktoré dodávajú pokrmu jedinečnú chuť. K tomu sa podávajú kapustové zemiaky, ktoré sú skvelým doplnkom, obohacujú jedlo o vitamíny a skvelú textúru. Toto jedlo je ideálne na slávnostné príležitosti a rodinné oslavy, pričom poteší každého, kto miluje domácu kuchyňu.