Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky

Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky
Doba prípravy: 240 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 6

Gaštany varte v mlieku, kým nezmäknú, potom ich teplé ošúpte a pomelte. Maslo so soľou a kvetom vyšľahajte, postupne pridávajte žĺtky, mäso a mleté.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3,6 kg moriaka

Nádivka
100 g masla
100 g kuracích alebo bravčových pečení
250 g gaštanov
4 vajcia
500 g mletého mäsa
na dochutenie soľ
muškátový oriešok
mandle
strúhanka

Na zemiaky
600 g zemiakov podľa stravníkov
1 jarná cibuľka
2 mrkvy
200 ml smotany
250 g kapusty
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Gaštany uvarte v mlieku, kým nezmäknú, potom ich teplé olupte a rozomlette. Maslo so soľou zmiešajte s kvetom, postupne pridávajte žĺtka, mäso, mleté pečeň, gaštany, sneh z bielkov, trochu strúhanky a mandle. Touto zmesou naplňte moriaka, aj pod kožu, osoľte a posypte korením na hydinu, poklaďte maslom a dajte piecť.

Zemiaky s mrkvou uvaríme, rovnako aj kapustu. Potom dáme variť smotanu s nakrájanou cibuľou. Uvarené zemiaky s mrkvou rozmačkáme, pridáme kapustu, zalejeme smotanou a dobre premiešame. Na záver ochutnáme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky

Krutá s gaštanovou nádivkou je lahodné jedlo, ktoré spája tradičné české chute. Mäkke a šťavnaté mäso moriaka je plnené výbornou nádivkou z pečených gaštanov, byliniek a ďalšími ingredienciami, ktoré dodávajú pokrmu jedinečnú chuť. K tomu sa podávajú kapustové zemiaky, ktoré sú skvelým doplnkom, obohacujú jedlo o vitamíny a skvelú textúru. Toto jedlo je ideálne na slávnostné príležitosti a rodinné oslavy, pričom poteší každého, kto miluje domácu kuchyňu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, mleté mäso, hydinové mäso, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, zemiakové jedlá, pečenie, pokrmy z vnútorností, náročné, náročný, európska, morčacie mäso, kel

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Krúta s gaštanovou nádivkou a kapustové zemiaky.

Pridať komentár