Kurča à la kačka

Zlatisto upečená kačka s knedlíkom a kapustou je skvostným jedlom, ale tiež obsahuje veľa kalórií. Vyskúšajte si odľahčenú a zdravšiu verziu, ktorá vás poteší...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 kuracie stehná
100 g anglickej slaniny
soľ
mletý čierny korenie
mletý rascu
bravčová masť
biele víno (na podliatie)
Postup varenia podľa receptu
Kuracie stehná dôkladne umyjeme, naplníme prúžkami anglickej slaniny a osolíme zo všetkých strán.
Pekáč vymastíme sadlom, na dno dáme kuracie stehná, ochutíme korením, posypeme rascou a zalejeme vínom.
Kurča pečieme prikryté pri 180 °C po dobu 60 až 90 minút, podľa veľkosti, kým nie je mäkké.
Počas pečenia je nutné stehná otočiť. 20 minút pred koncom pečenia je možné ich nechať dopiecť bez pokličky, aby sa koža pekne opiekla.
Servírujeme s knedľami a kyslým zelnom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kurča à la kačka
Kurča à la kačka je obľúbené české jedlo, ktoré kombinuje chute kuracieho mäsa a tradičnej kačacej úpravy. Pri príprave tohto pokrmu sa kurča najprv marinuje v zmesi korenia a byliniek, čo mu dodá nezameniteľnú chuť. Následne sa pečie do chrumkava, často podávané s omáčkou z hubovej alebo ovocnej variácie, ktorá doplní jeho chuť. Jedlo môže byť servírované s knedľami alebo zemiakovou kašou, čo z neho robí skutočnú delikatesu pre každú príležitosť.