Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou

Maslo necháme roztaviť a potom vychladnúť. Následne ho zmiešame s medom, 5 ml piva a nastrúhaným zázvorom. Kuracie krídla osolíme a marinujeme v maslovej zmesi.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
12 kuracích krídel
100 g masla
100 g medu
2 polievkové lyžice svetlého piva
2 polievkové lyžice nastrúhaného zázvoru
1 červená cibuľa
2 mrkvy
250 ml svetlého piva
250 ml silného vývaru
6 polievkových lyžíc kompótovaných brusníc
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 polievková lyžica dijonskej horčice
4 bobkové listy
1 čajová lyžička mletého nového korenia
pepř
soľ
olej
Postup varenia podľa receptu
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Následne ho zmiešame s medom, 5 ml piva a nastrúhaným zázvorom. Kuracie krídla osolíme a marinujeme v maslovej zmesi, ideálne cez noc.
Následne prenášame mäso aj s marinádou na plech a pečieme na 250°C približne 40 minút.
Medzitým nakrájame cibuľu a mrkvu na malé kocky a osmažíme ich na oleji. Pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie, horčicu a citronovú šťavu. Zmes zalijeme pivom a vývarom a necháme zredukovať približne 20 minút. Potom odstránime bobkové listy, rozmixujeme všetko ponorným mixérom, pridáme brusnice, necháme krátko povariť a prípadne dochutíme soľou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou
Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou sú lahodným pokrmom, ktorý spája šťavnaté kuracie krídelká s osviežujúcou chuťou brusníc. Pri ich príprave sa krídelká marinuje v špeciálnej zmesi korenín a potom sa pečú, kým nie sú chrumkavé a zlaté. Brusnicová omáčka, vyrobená z čerstvých brusníc, cukru a citrusových štiav, dodáva pokrmu jemnú sladkosť a kyslosť. Tento pokrm je ideálny na rodinné oslavy alebo grilovanie s priateľmi, kde poteší všetkých milovníkov dobrého jedla.