Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou

Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Maslo necháme roztaviť a potom vychladnúť. Následne ho zmiešame s medom, 5 ml piva a nastrúhaným zázvorom. Kuracie krídla osolíme a marinujeme v maslovej zmesi.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

12 kuracích krídel
100 g masla
100 g medu
2 polievkové lyžice svetlého piva
2 polievkové lyžice nastrúhaného zázvoru
1 červená cibuľa
2 mrkvy
250 ml svetlého piva
250 ml silného vývaru
6 polievkových lyžíc kompótovaných brusníc
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 polievková lyžica dijonskej horčice
4 bobkové listy
1 čajová lyžička mletého nového korenia
pepř
soľ
olej

Postup varenia podľa receptu

Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Následne ho zmiešame s medom, 5 ml piva a nastrúhaným zázvorom. Kuracie krídla osolíme a marinujeme v maslovej zmesi, ideálne cez noc.

Následne prenášame mäso aj s marinádou na plech a pečieme na 250°C približne 40 minút.

Medzitým nakrájame cibuľu a mrkvu na malé kocky a osmažíme ich na oleji. Pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie, horčicu a citronovú šťavu. Zmes zalijeme pivom a vývarom a necháme zredukovať približne 20 minút. Potom odstránime bobkové listy, rozmixujeme všetko ponorným mixérom, pridáme brusnice, necháme krátko povariť a prípadne dochutíme soľou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou

Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou sú lahodným pokrmom, ktorý spája šťavnaté kuracie krídelká s osviežujúcou chuťou brusníc. Pri ich príprave sa krídelká marinuje v špeciálnej zmesi korenín a potom sa pečú, kým nie sú chrumkavé a zlaté. Brusnicová omáčka, vyrobená z čerstvých brusníc, cukru a citrusových štiav, dodáva pokrmu jemnú sladkosť a kyslosť. Tento pokrm je ideálny na rodinné oslavy alebo grilovanie s priateľmi, kde poteší všetkých milovníkov dobrého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: Zelenina, kuracie mäso, hydinové mäso, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, lacné, ľahký, pečenie, dusenie, marinovanie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pečené krídelká s brusnicovou omáčkou.

Pridať komentár