Pečené kura na čínsky spôsob

Máslom vymazaný pekáč naplníme kuracími kúskami, ktoré položíme tak, aby boli kosťami nahor. Všetky suroviny na omáčku zmiešame a zmesou kurča prelejeme. Potom pečieme v predhriatej trúbe.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kura alebo stehná
maslo na vymazanie pekáča
Omáčka
2 nadrobno nakrájané cibule
3/4 hrnku vody
0,5 dcl kečupu
2 PL Maggi
1 PL Worchestru
1/2 PL soli
1 feferónka alebo drvené chilli
4 strúčiky cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Plech potrieme maslom, kurča rozporcujeme a umiestnime ho kosťami smerom nahor.
Všetky ingrediencie na omáčku zmiešame a nalejeme ju na kurča.
Pečieme zakryté alobalom v predhriatej rúre na 200 stupňov počas 40 minút, potom otočíme a ďalej pečieme odkryté ešte 40 minút, pričom občas prelievame vypečenou šťavou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečené kura na čínsky spôsob
Pečené kura na čínsky spôsob je lahodné jedlo, ktoré kombinuje tradičné orientálne chute s krehkým kuracím mäsom. Príprava zahŕňa marinovanie kuraťa v sójovej omáčke, zázvore, cesnaku a mede, čo mu dodáva jedinečnú sladko-slanu chuť. Po pečení sa kura stáva zlatistým a chrumkavým na povrchu, avšak šťavnatým vo vnútri. Tento recept sa dá podávať s jazmínovou ryžou alebo zeleninovým stir-fry, čo skvele doplní jeho chuť. Pečené kura na čínsky spôsob je ideálne pre rodinné obedy či slávnostné večere.