Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi

Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rohlík nakrájame na malé kúsky, zalejeme mliekom a necháme, aby sa nasiakol. Mäso dáme do misy, primiešame vajce, petržlenovú vňať, soľ, korenie, sušené mlieko a rohlík.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g jemne mletého mäsa (prsia, stehenné rezne)
150-200 g Goudy
50 g Nivy
cca 50-70 ml mlieka
1 vajce
1 rožok
2 polievkové lyžice sušeného plnotučného mlieka
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierny korenie
strúhanka (mala som z dvojdňových rožkov)
skvapalnený tuk na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Rožok pokrájame na kúsky, zalijeme mliekom a necháme ho nasiaknúť. Do misy dáme mäso, pridáme vajce, petržlen, soľ, korenie, sušené mlieko a namočený rožok. Všetko dôkladne premiešame a zmes niekoľkokrát udrieme do misy, aby sa mäso dobre spojilo.

Na záver do zmesi pridáme nakrájanú Goudu na kocky a nadrobenú Nivu. Dôkladne premiešame a odložíme na hodinu do chladničky. Potom si navlhčenými rukami vytvarujeme ploché rezne, ktoré obalíme v strúhanke. Smažíme na rozohratom oleji z oboch strán dozlata.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi

Mleté kuracie rezne s dvoma syromi sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka kuracieho mäsa. Skladajú sa z jemne mletého kuracieho mäsa zmiešaného s vybranými syrmi, ktoré dodávajú rezňom bohatú chuť a krémovú textúru. Tieto rezne sú ideálne na obed alebo večeru, pretože sa rýchlo pripravujú a dajú sa podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky alebo šalát. Keď ich obalíte v strúhanke a osmažíte dozlatista, získate chrumkavú chuť, ktorá si získá vás aj vašich blízkych.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hydinové mäso
Tag: kuracie mäso, mleté mäso, hydinové mäso, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, vyprážanie, náročné, náročný, syry, minútky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi.

Pridať komentár