Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi

Rohlík nakrájame na malé kúsky, zalejeme mliekom a necháme, aby sa nasiakol. Mäso dáme do misy, primiešame vajce, petržlenovú vňať, soľ, korenie, sušené mlieko a rohlík.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g jemne mletého mäsa (prsia, stehenné rezne)
150-200 g Goudy
50 g Nivy
cca 50-70 ml mlieka
1 vajce
1 rožok
2 polievkové lyžice sušeného plnotučného mlieka
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
soľ
čierny korenie
strúhanka (mala som z dvojdňových rožkov)
skvapalnený tuk na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Rožok pokrájame na kúsky, zalijeme mliekom a necháme ho nasiaknúť. Do misy dáme mäso, pridáme vajce, petržlen, soľ, korenie, sušené mlieko a namočený rožok. Všetko dôkladne premiešame a zmes niekoľkokrát udrieme do misy, aby sa mäso dobre spojilo.
Na záver do zmesi pridáme nakrájanú Goudu na kocky a nadrobenú Nivu. Dôkladne premiešame a odložíme na hodinu do chladničky. Potom si navlhčenými rukami vytvarujeme ploché rezne, ktoré obalíme v strúhanke. Smažíme na rozohratom oleji z oboch strán dozlata.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mleté kuracie rezne s dvoma syrmi
Mleté kuracie rezne s dvoma syromi sú lahodným jedlom, ktoré poteší každého milovníka kuracieho mäsa. Skladajú sa z jemne mletého kuracieho mäsa zmiešaného s vybranými syrmi, ktoré dodávajú rezňom bohatú chuť a krémovú textúru. Tieto rezne sú ideálne na obed alebo večeru, pretože sa rýchlo pripravujú a dajú sa podávať s rôznymi prílohami, ako sú zemiaky alebo šalát. Keď ich obalíte v strúhanke a osmažíte dozlatista, získate chrumkavú chuť, ktorá si získá vás aj vašich blízkych.