Bezlepkové maslové sušienky

Snáďno si pripravíme voňavé sušienky s maslovou a vanilkovou príchuťou podľa tohto receptu. Využijeme ryžovú múku, takže sú bezlepkové. Sušienky...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej)
1 sáčok vanilkového pudingu
200 g masla
100 g kryštálového cukru
2 žĺtky
2 štipky soli
Postup varenia podľa receptu
Maslo necháme zmäknúť a potom ho zmiešame s ostatnými ingredienciami, spracujeme cesto a necháme ho odpočívať aspoň hodinu.
Cesto rozvaľkáme na približne 0,5 cm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Rúru predom predhrejeme na 160 °C.
Na sušienkach môžeme vytvoriť rôzne dekoratívne vzory tým, že použijeme napríklad vidličku alebo zdobiacu špičku z cukrárskeho vrecka.
Pečieme približne 10 až 15 minút, kým nezíska jemne ružovú farbu.
Sušienky necháme na plechu úplne vychladnúť, a až potom ich zložíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezlepkové maslové sušienky
Bezlepkové maslové sušienky sú lahodným pamlskom, ktorý poteší nielen celiakov, ale aj všetkých milovníkov sladkých dobrôt. Tieto sušienky sú vyrobené z kvalitných bezlepkových múk a masla, čo im dodáva jemnú a krehkú textúru. Sú ideálne k káve alebo čaju a skvele sa hodia na oslavy či rodinné stretnutia. Vďaka svojmu jednoduchému receptu si ich môžete ľahko pripraviť doma a vychutnať si ich neodolateľnú chuť bez obáv z lepku.