Vynikajúce boloňské špagety
![Vynikajúce boloňské špagety](/i/sk/vynikajuce-bolonske-spagety.jpg)
Vynikajúca večera alebo obed. Boloňské špagety nikdy nesklamú.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 ks kuchynská cibuľa
strúhaný syr (parmezán, eidam a i.)
3 polievkové lyžice olivový olej
6 strúčikov kvalitný cesnak
2 kávové lyžičky korenie (na špagety)
oregano, bazalka
1 konzerva paradajky - konzervované
2 polievkové lyžice cukor
štipka soľ
štipka čierny korenie - mleté
500 g mleté mäso - bravčové
3 kávové lyžičky sladká paprika - mletá
500 g špagety
Postup varenia podľa receptu
Na doske si nakrájame cesnak a cibuľu. Orestujeme na olivovom oleji. Vmíchame bravčové mleté mäso a korenie. Natrháme k tomu pár lístočkov oregána a všetko varíme.
Na konci prilievame konzervované paradajky. Ochutnávame. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Prisypeme korenie na špagety a osladíme.
Teraz si dáme variť špagety. Hotové špagety zmiešame s boloňskou omáčkou.
Servírujeme posypané syrom (parmezán, eidam a pod.). Ja pridávam navrch pár lístočkov bazalky. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vynikajúce boloňské špagety
Vynikajúce boloňské špagety sú italianskou klasikou milovanou po celom svete. Táto lahodná kombinácia al dente špagiet a bohato ochucenej boloňskej omáčky, pripravené z mletého hovädzieho mäsa, paradajok, cibule, cesnaku a byliniek, robí z každého jedla nezabudnuteľný zážitok. Dlhé, starostlivo varené špagety sa skvele spájajú s pikantnou omáčkou, ktorá sa na nich zachytáva. Podávajú sa často s jemne strúhaným parmezánom, ktorý umocňuje chuťovú explóziu na jazyku. Vhodné pre rodinnú večeru alebo špeciálne príležitosti, tieto špagety sú stávkou na istotu.