Žampiónová omáčka - k cestovinám

Žampiónová omáčka - k cestovinám
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Najprv dôkladne umyjeme žampióny, nakrájame ich na tenké plátky a osmažíme na panvici s lyžicou oleja. Potom ich posypeme hladkou múkou a zalijeme zeleninovým vývarom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 lyžica oleja
200 g čerstvých šampiňónov
2 lyžice hladkej múky
300 ml zeleninového vývaru
1 lyžica paradajkového pretlaku
150 ml smotany na šľahanie
3 trojuholníčky taveného syra
soľ
pepř

Postup varenia podľa receptu

Najprv dôkladne umyjeme žampióny, nakrájame ich na plátky a orestujeme na panvici s lyžicou oleja. Potom posypeme hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom.

Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a syr a krátko povaríme. Následne zalejeme smotanou, opäť povaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame s cestovinami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Žampiónová omáčka - k cestovinám

Žampiónová omáčka je lahodným doplnkom k cestovinám, ktorý poteší nielen vegetariánske chuťové poháriky. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé žampióny, smotana a bylinky, ktoré spoločne tvoria krémovú a aromatickú omáčku. Príprava je rýchla a jednoduchá, stačí na panvici osmažiť nakrájané žampióny a potom ich zmiešať so smotanou. Omáčka skvele vytiahne chuť cestovín a pridá jedlu na šťavnatosti. Podávajte ju horúcu, posypanú čerstvou bazalkou alebo parmezánom pre dokonalý zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (50 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, cestoviny, omáčky, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, do 30 minút, bezmäsité jedlá, vegetarianské, dusenie, smotanová, hubová, syrová

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Žampiónová omáčka - k cestovinám.

Pridať komentár