Žampiónová omáčka - k cestovinám

Najprv dôkladne umyjeme žampióny, nakrájame ich na tenké plátky a osmažíme na panvici s lyžicou oleja. Potom ich posypeme hladkou múkou a zalijeme zeleninovým vývarom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 lyžica oleja
200 g čerstvých šampiňónov
2 lyžice hladkej múky
300 ml zeleninového vývaru
1 lyžica paradajkového pretlaku
150 ml smotany na šľahanie
3 trojuholníčky taveného syra
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Najprv dôkladne umyjeme žampióny, nakrájame ich na plátky a orestujeme na panvici s lyžicou oleja. Potom posypeme hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom.
Do zmesi pridáme paradajkový pretlak a syr a krátko povaríme. Následne zalejeme smotanou, opäť povaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame s cestovinami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Žampiónová omáčka - k cestovinám
Žampiónová omáčka je lahodným doplnkom k cestovinám, ktorý poteší nielen vegetariánske chuťové poháriky. Hlavnými ingredienciami sú čerstvé žampióny, smotana a bylinky, ktoré spoločne tvoria krémovú a aromatickú omáčku. Príprava je rýchla a jednoduchá, stačí na panvici osmažiť nakrájané žampióny a potom ich zmiešať so smotanou. Omáčka skvele vytiahne chuť cestovín a pridá jedlu na šťavnatosti. Podávajte ju horúcu, posypanú čerstvou bazalkou alebo parmezánom pre dokonalý zážitok.