Sekané bifteky s vajcami

Housku namočíme do mlieka, po chvíli ju vymačkáme a zmiešame s mletým mäsom, bielkom, jemne nasekanou cebulou, múkou, korením a soľou. Potom vytvoríme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g mletého hovädzieho mäsa
150 g mletého bravčového mäsa
1 bielok
20 g žemle
3 polievkové lyžice mlieka
10 g cibule
10 g hladkej múky
mletý čierny korenie
soľ
20 g oleja
1 vajíčko (podľa potreby a porcií na jednu porciu 1 vajce)
horčica
Postup varenia podľa receptu
Housku namočíme do mlieka, po chvíli ju vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom, bielkom, jemne nakrájanou cibuľou, múkou, korením a soľou. Potom tvarujeme tenké biftečky (urobila som niekoľko menších).
Umiestnime ich na plech, ktorý sme potreli olejom a predtým nahreli v rúre. Počas pečenia ich otáčame a podlievame vodou. Pečieme ich do zlata.
Hotové potrieme horčicou a dáme na ne volské oko.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Sekané bifteky s vajcami
Sekané bifteky s vajcami sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré spája jednoduchosť a výdatnosť. Táto lahodná jedlá sa pripravujú z mletého mäsa, často hovädzieho, do ktorého sa pridávajú rôzne koreniny a bylinky. Po upečení sa na každom bifteku podáva volské oko, čo dodáva jedlu špeciálne čaro. Sekané bifteky sú ideálne ako na obed, tak na večeru, a skvele sa hodia k zemiakovej kaši alebo čerstvému šalátu. Tento pokrm si zamilujete pre jeho chuť a jednoduchú prípravu.