Dýňové nočky s lososem a syrovou“ omáčkou bez lepku, mlieka a vajec

Dýňové nočky s lososem a syrovou“ omáčkou bez lepku, mlieka a vajec
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Obe múky zmiešame s hrachom, soľou a xantanom, potom pridáme olej a postupne dolievame vodu, kým nevznikne tuhšie, nelepkavé cesto. Z cesta…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

150 g múky z tekvicových semienok (Adveni Medical)
250 g univerzálnej bezlepkovej múky (Doves Farm biela bez lepku)
2 polievkové lyžice Hrašky
1 čajová lyžička soli
1/2 čajovej lyžičky Xanthanu
1 polievková lyžica oleja
360-380 ml vody

asi 100 g údeného lososa

1 balenie nátierky Sojakrém (alebo 100 g inej bezmliečnej nátierky pripomínajúcej tavený syr)
200 ml rastlinného mlieka
1 polievková lyžica lahôdkového droždia (Tebi)
soľ

Postup varenia podľa receptu

Obe múky zmiešame s hráškom, soľou a xantánom, potom pridáme olej a postupne prilievame vodu, kým nevznikne tuhšie nelepivé cesto. Z cesta si odoberáme kúsky veľkosti gaštanu a formujeme noky.

Noky nasypeme do vriacej osolenej vody, do ktorej pridáme lyžicu oleja a lyžičku jedlej sódy, aby sa nelepili. Občas ich premiešame, až začnú variť. Akonáhle sa odlepia od dna a vyplávajú na hladinu, varíme ich ešte asi 3-4 minúty. Potom ich scedíme a môžeme podávať.

Údeného lososa nakrájame na malé kúsky a na suchej panvici ich krátko osmažíme.

Pomazánku zo syra spolu s rastlinným mliekom zahrejeme, až začne vrieť, a stále miešame, kým sa ingrediencie nespoja. Podľa potreby dosolíme. Pre intenzívnejšiu chuť môžeme pridať lyžicu lahôdkového droždia. Na tanier si dáme porciu nočkov, posypeme opečeným lososom a prelejeme omáčkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dýňové nočky s lososem a syrovou“ omáčkou bez lepku, mlieka a vajec

Tekvicové gnocchi s lososom a syrovou omáčkou bez lepku, mlieka a vajec predstavujú lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší všetkých milovníkov modernej kuchyne. Hlavnými ingredienciami sú jemné tekvicové gnocchi, ktoré sú ľahké a výživné. Losos pridáva pokrmu bohatú chuť a zdravé omega-3 mastné kyseliny. Syrová omáčka, vyrobená z rastlinných alternatív, dokonale dopĺňa celé jedlo a zaisťuje krémovosť bez použitia mlieka. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú bezlepkové a vegánske jedlo plné chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: omáčky, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, ľahký, bezlepkové, jesenné, diétne recepty, zeleninové jedlá, tekvica, európska, diétne

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dýňové nočky s lososem a syrovou“ omáčkou bez lepku, mlieka a vajec.

Pridať komentár