Gulášová polievka z mletého mäsa
![Gulášová polievka z mletého mäsa](/i/sk/gulasova-polievka-z-mleteho-masa.jpg)
Polievka, ktorá zasýti rovnako ako hlavný chod.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 polievková lyžica cesnaková pasta
1 polievková lyžica mletá sladká paprika
2 ks cibuľa
500 g mleté mäso (miešané)
3 polievkové lyžice hladká múka
200 g zemiaky
1 polievková lyžica sušená majoránka
1 ks masox
podľa chuti soľ
mletý čierny korenie
podľa potreby maslo
Postup varenia podľa receptu
Na polovičky nakrájame ošúpanú cibuľu. Tú dáme smažiť na masle do zmäknutia, pridáme mleté mäso a asi 10 minút smažíme pri občasnom miešaní. Zaprášime červenou paprikou, premiešame, zalejeme trochou horúcej vody, osolíme, okoreníme a dochutíme (majoránka, cesnaková pasta) podľa chuti.
Po chvíli varenia pridáme na kocky nakrájané zemiaky a masox. Dolejeme horúcou vodou tak, aby v polievke všetko plávalo. Takto necháme opäť chvíľu povariť a potom do nej vmiešame jíšku z rozpusteného masla a múky. Necháme asi 20 minút variť. Ak je ešte potrebné, dochutíme a môžeme podávať, a to najlepšie s nejakým pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Gulášová polievka z mletého mäsa
Gulášová polievka z mletého mäsa je tradičné české jedlo, ktoré si získalo srdce mnohých gurmánov. Kombinuje aromatické korenie, ako je paprika a kmín, s mletým mäsom, ktoré dodáva polievke výživnú hodnotu. Hlavnými ingredienciami sú tiež cibuľa, zemiaky a zelenina, ktoré spoľahlivo umocňujú chuťový zážitok. Táto jemná a sýta polievka je ideálna ako hlavné jedlo na chladnejšie dni a často sa podáva s čerstvým chlebom, čo z nej robí obľúbenú voľbu pre rodinné stretnutia a slávnostné chvíle.