Hermelín v lístkovom kabátiku

Rozdelíme vyvaľkané lístkové cesto na dve časti. Hermelín prekrojíme. Na spodnú časť syra položíme dva plátky šunky, na ne pridáme nakrájaný pór a zakryjeme hornou časťou syra.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 listové cesto
2 Hermelíny
4 plátky Schwarzwaldskej šunky
nakrájaný pór
vajce na potretie
Postup varenia podľa receptu
Listové cesto rozdelíme na dve polovice. Hermelín prekrojíme.
Na spodnú časť Hermelínu položíme dva plátky šunky, na ne dáme nakrájaný pór a zaklopíme vrchnou časťou syra.
Hermelín naplnený zmesou umiestnime na listové cesto a zabalíme ho do neho.
Pomažeme rozšľahaným vajcom a dáme do predhriatej trúby na 180 stupňov. Pečieme po dobu 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hermelín v lístkovom kabátiku
Hermelín v listovom kabátku je obľúbenou slovenskou pochúťkou, ktorá spája lahodný smotanový syr s chrumkavým listovým cestom. Tento pokrm sa často pripravuje ako predkrm alebo chuťovka na oslavy a popoludňajšie občerstvenie. Syr je pred pečením zvyčajne obalený bylinkami či korením, čo mu dodáva výnimočnú chuť. Po upečení má Hermelín v listovom kabátku zlatistú farbu a chrumkavú kôrku, zatiaľ čo vo vnútri je jemný a krémový. Skvele sa podáva s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.