Rýchly marhuľový koláč z mikrovlnnej rúry

Máte málo času a chcete rýchlo pripraviť sladký koláč? Skúste upiecť korpus v mikrovlnnej rúre – je to rýchlejšie než v bežnej rúre.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
koláčová forma priemer 28 cm
Cesto
8 lyžíc hladkej múky
2 vajcia
8 lyžíc cukru práškového (môžeme dať aj menej)
6 lyžíc mlieka
6 lyžíc oleja
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 lyžica kakaa
Ostatné
6 ks veľmi zrelých marhúľ aj kompótovaných
2 vrecká vanilkového pudingu
500 ml vody alebo šťavy z kompótov
20 g tmavej čokolády
cukor kryštál podľa chuti
škorica podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie, následne pridáme vajcia, mlieko a olej, a dôkladne premiešame. Potom zmes vylejeme do koláčovej formy, ktorá môže byť silikónová alebo sklenená (sklenenú formu je nutné potrieť tukom a vysypať múkou).
Vložíme formu do mikrovlnnej rúry na maximálny výkon na päť minút, potom ju po vypnutí necháme ešte päť minút v rúre. Korpus necháme chladnúť vo forme.
Marhule nakrájame na malé kúsky a zalejeme ich 300 ml vody. Pridáme cukor a škoricu a varíme, kým sa nerozvarí. Puding rozmiešame v 200 ml vody a za stáleho miešania ho vylejeme do marhuľovej zmesi, ktorú povaríme, kým nezhustne.
Horúci puding hneď nalejeme na vychladený korpus a rovnomerne rozotrieme. Potom to necháme vychladnúť a na povrch nastrúhame čokoládu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchly marhuľový koláč z mikrovlnnej rúry
Rýchly marhuľový koláč z mikrovlnnej rúry je lahodný dezert, ktorý si môžete pripraviť počas niekoľkých minút. Tento jednoduchý recept využíva čerstvé alebo konzervované marhule, ktoré dodávajú koláču sviežu chuť. Kombinácia cesta z múky, cukru a masla zaručuje nadýchanú textúru. Vďaka mikrovlnnej rúre sa koláč pečie rýchlo, čo z neho robí skvelú voľbu pre neočakávané návštevy alebo rýchlu sladkú bodku po večeri. Podávajte teplý, posypaný cukrom alebo so šľahačkou pre dokonalý zážitok!